Ето ги сигналите, че партньорът ви е погълнат от себе си

Ще ви насочва винаги към неговите вкусове и предпочитания

13.07.2021 | 10:04 Редактор: Жаклина Иванова
Ето ги сигналите, че партньорът ви е погълнат от себе си

В природата на хората е заложено его, което животните нямат. Това е и една от фундаменталните разлики между нас и животните. Егото ни прави същества, които в различна степен мислят преди всичко за себе си, а след това за другите. При някои хора егото е по-слабо изявено. При други е силно застъпено и цялото им съществуване се върти около него. Такива хора изглежда сякаш са изцяло погълнати от себе си. И това е самата истина.

Какво означава да си погълнат от себе си?

Погълнати от себе си хора имаме навсякъде около нас. Те могат да бъдат приятели, роднини, колеги и партньори във връзките ни. Общуването с тях се превръща в истинско предизвикателство. От ден на ден отношението им към нас самите и към околните отравя обстановката, кара ви да се чувствате незначителни и маловажни.

Действията на погълнатия от себе си човек са насочени само и единствено към него и към това да има облага във всяка ситуация, притъпявайки перспективите за другите хора. Погълнатите от себе си са фокусирани върху задоволяването на собствените си желания и нужди.

Кои са признаците, че партньорът ви или близък човек е погълнат от себе си?

Всичко е по неговия начин

Независимо какво правите, погълнатият от себе си човек държи всичко да се случва по неговия начин. Различните хора от този тип го правят по свой начин – някои мрънкат, други настояват, трети са по-агресивни в методите си на налагане на мнението. Без значение как го постига, погълнатият от себе си човек ще ви насочва винаги към неговите вкусове и предпочитания.

Превръща всичко в състезание

Погълнатият от себе си, както и нарцисът, превръщат всичко в състезание. Те трябва да печелят по точки във всичко, с което се захванат, дори в най-дребните неща. По този начин взимат надмощие над другите. Чувстват се значими и успели. Хвалят се с постиженията си. Превръщат дори най-незначителното нещо в огромна победа, с която се хвалят. Не се интересуват дали ще накарат близък човек да страда с действията и думите си.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК