Защо трябва да включите "планински катерач" в тренировките си?

Важен е за всички групи мускули

15.07.2021 | 15:35 Редактор: Десислава Атанасова
Защо трябва да включите

Без значение дали тренирате вкъщи или сте в зала, има някои фундаментални и базови упражнения, които е добре да присъстват задължително в програмата ви за тренировки. Сред тях е и упражнението „планински катерач“ или „алпинист“.

Как се изпълнява "планински катерач"?

Упражнението "планински катерач" се изпълнява, като заемете поза висок планк с ръце на пода, като китките са точно под лактите, гърбът заема права линия спрямо краката, а краката са опрени в пода с пръсти. Следва редуване на единия крак с другия, като кракът се свива в коляното, доближавайки го до гръдния кош. Упражнението може да се изпълнява бавно и бързо в зависимост от целите и възможностите. Може да наподобява и бягане, ако искате да постигнете по-висок интензитет.

Как "планинският катерач" помага да изваете фигурата си и защо е важен за всички групи мускули?

Това упражнение е изключително ефективно, защото тренира цялото тяло без изключение. То оказва влияние върху мускулите на раменете, ръцете, гърба, корема, бедрата, дупето и краката. Тоест, то е една тренировка за цяло тяло, която изгаря повече калории и стяга всички групи мускули, участващи в изпълнението.

Повече по темата четете на Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК