Кои са вредните навици, които предизвикват ранна поява на бръчки

Търкането на очите може да изглежда безобидно, но не е

21.04.2021 | 23:15 Редактор: Искра Ангелова
Кои са вредните навици, които предизвикват ранна поява на бръчки

Всеки би желал да остане вечно млад и по възможност с перфектна еластична кожа, най-вече жените. Понякога обаче бръчките започват да се появяват твърде рано. Затова е добре да се замислим дали не допринасяме за тяхната ранна поява с някои вредни несъзнателни навици, които много от нас имат.

Търкане на очите

Търкането на очите може да изглежда безобидно, но не е. Този вреден навик засяга изключително тънката и нежна кожа около очите, оставяйки фини линии и бръчки по нея. Избягвайте да го правите, колкото и уморени да са очите ви.

Не носите слънчеви очила

Слънчевите очила предпазват окото от вредните UV-лъчи, но те имат и още една важна функция, която често бива неглижирана – те предпазват кожата около очите от бръчки. Как? Като помагат да не присвивате очи, борейки се със слънчевата светлина. Гледайки нормално през слънчевите очила, вие помагате на кожата си да не се набръчква излишно.

Ядете прекалено много захар

Въглехидратите не се отразяват добре на кожата. Захарните десерти не само добавят излишни калории към ежедневния ви прием, но и създават условия за образуване на крайни продукти от метаболитните процеси, протеини или липиди, които се превръщат в гликирани след излагането им на влиянието на захарите. Това е сериозен фактор, влияещ върху стареенето на всички клетки в тялото, не само на кожните, съобщава az-jenata.bg.

Липса на сън

Сънят е красота. Чували сме това клише, но в него има много истина. За да сте красиви, млади и здрави за по-дълго, задължително взимайте нужната доза сън от поне 7-8 часа на денонощие.

Спане по корем

Сънят е важен, но също така важно е и как точно спим. Ако любимата ви поза за сън е по корем, време е да преосмислите този навик в името на красотата. В тази поза по-голямата част от лицето е притисната, което води до набръчкване на кожата и поява на фини линии по нея.

Често пипане на лицето

Ако имате навика да пипате често лицето си или да отпускате глава в дланите си трябва да знаете, че тези навици са вредни за кожата. Те създават предпоставка за поява на бръчки, особено ако ги практикувате често.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК