Вижте как да се отървете от бръчките и отпуснатата кожа

Като най-големия орган в човешкото тяло, кожата ни е изложена на окисляване най-много

15.04.2021 | 21:12 Редактор: Жаклина Иванова
Вижте как да се отървете от бръчките и отпуснатата кожа

Никоя жена не харесва бръчките по лицето, вялата и отпусната кожа. Как може да противодействаме на тези процеси? Вижте няколко лесни стъпки за повече красота.

Редовната консумация на захар и захарни изделия предизвиква процес в храносмилателната ни система, наречен гликация, който допринася за по-бързото разграждане на колагена в кожата. В резултат забелязваме, че кожата ни е станала не само по-вяла, но е отпусната, появили са се и повече фини линии.

Според проучване проведено от National Institute of Health, кокосовото масло е ефективна грижа за сухата кожа, предотвратява увисването ѝ премахва бръчките.

Като най-големия орган в човешкото тяло, кожата ни е изложена на окисляване най-много, което означава, че се нуждае от всекидневна доза антиоксиданти. Най-лесният и полезен начин да и ги осигурим е, чрез консумацията на храни, които са богати на антиоксиданти. Те спомагат в борбата с вредите, причинени от оксидативния стрес на кожата. Добри примери за такива полезни храни са грозде, горски плодове, спанак, цитруси и други. Антиоксидантите спомагат за ревитализирането на кожата, забавят процесите на стареене.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК