Вижте как да се храните, за да имате по-хубава кожа

Състоянието на лицето ви говори много за това, от което имате нужда

24.03.2021 | 06:30 Редактор: Тодор Петров
Вижте как да се храните, за да имате по-хубава кожа

Омазняване, пъпки, зачервяване, сухота... Това са част от проблемите, които всички ние имаме през зимата. Едни са породени от храненето, а други – заради употребата на някои медикаменти, начин на живот и замърсяванията от околната среда. 

Друг е въпросът, че носим маски, а в контакта с лицето, те могат да причинят раздразнения. С настъпването на пролетта може да се опитаме да променим това, но преди козметиката за новия сезон, е добре да си направим пречистване.

Не бива да прекаляваме с вредните храни. Пържените и тестени изделия, както и например млечните продукти, са основни фактори за появата на комедони. Вместо да продължаваме да поръчваме пици, дюнери или пък китайска храна, е препоръчително да си обърнем внимание и детоксикираме, не само тялото, а и душата. Така и кожата ни ще се изчисти и ще стане по-здрава и хубава.

Освен по-здравословните храни може да приемате и някои добавки като такива с цинк, селен или витамин D. Все пак е добре да си направите изследвания, защото е много вероятно да имате дефицит на някои.

Четете повече по темата в tialoto.bg. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Нела
преди 3 години
Липсваше съвет с храни Сигнализирай за неуместен коментар