Сагата с Меган и Хари - коментари, сравнения и мемета

Мариана Хил: Приказката им е помрачена от желанието на Маркъл да изпъкне

11.03.2021 | 19:30 Редактор: Тодор Петров

Скандалът с противоречивото интервю на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри породи редица въпроси - и сериозни, и забавни.

Принц Уилям направи първи коментар на живо. Той и съпругата му посетиха училище в Лондон. А на въпрос на журналист херцогът на Кеймбридж отговори така: "Ние не сме расистко семейство". 

Принцът допълни, че все още не е говорил с брат си Хари, но има намерение да го направи много скоро. А писменото изявление с 4 изречения от Бъкингамския дворец преди дни е напълно в стила на кралицата, смята преводачът Мариана Хил. 

Познавачът на процесите от двете страни на Океана смята, че приказката на Меган и Хари е помрачена от нейното желание да изпъкне. 

"Тя е човекът, който иска да бъде в центъра. Твърдеше, че журналистите са причина за нейните самоубйствени мисли. А отиде при журналист с огромна аудитория", коментира Хил.

Въпреки противоречивите мнения, американските медии са по-склонни да защитават Меркъл. 

Актриса е много трудно да се превърне в принцеса, в господар на мълчанието. Както умееше Даяна. 

Поглед назад обаче показва двоен стандарт към двете снахи на короната. Едни и същи действия от Кейт Мидълтън и Меган Маркъл са тълкувани различно. Най-яркият пример е таблоидът "Дейли Мейл", който коментира пипането на корема, докато и двете са бременни. Разликата между двете публикации е една година. 

"Още малко! Бременната Кейт нежно гали корема си, докато приключва кралските си задължения преди майчинството - а Уилям потвърждава, че раждането предстои всеки момент". 

"Защо Меган не може да спре да пипа корема си? Експерти разнищват въпроса, който вълнува нацията - дали това е гордост, суета, игра или нова техника". 

Шегаджии по цял свят бързо превърнаха сагата в мемета. Включително и намеци за саморазправа. 

Темата заживя собствен живот в българската действителност. От герои на различни телевизионни формати, до мемета с Бойко Борисов. 

Вижте повече по темата в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК