Лекар посочи кои хора трябва да избягват да пият чай

Той повишава кръвното налягане при хора, чувствителни към кофеин

10.03.2021 | 22:20 Редактор: Искра Ангелова
Лекар посочи кои хора трябва да избягват да пият чай

Диетологът, доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург обясни кой трябва да спре да пие чай, цитира думите му РИА Новости.

В интервю за телевизионния канал "Звезда" лекарят отбелязва, че чаят повишава кръвното налягане при хора, чувствителни към кофеин, но не го прави толкова рязко и толкова силно, колкото кафето.

"Хората реагират по различен начин на кофеина и кофеиносъдържащите напитки, чаят също е кофеинова напитка, той съдържа теин (чаен кофеин)", обясни Гинзбург, цитиран от "Фокус".

Лекарят призова хората, чувствителни към кофеина, да се откажат от силния чай, за да избегнат скокове на артериалното налягане.

Диетологът добави, че когато се консумира кофеин, стените на кръвоносните съдове се стесняват и техният тонус се увеличава. В същото време налягането може да не се повиши навсякъде, "а само в съдовете на мозъка или в бъбреците", отбеляза той.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
15 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 месеца
Каквото ВИ се пие питие,такъв е живота,кратък,без ПАРИ,смейте се и да не ВИ пука за НИЩО.Бъдете щастливи..!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 2
m_h_hristova
преди 6 месеца