Бившата съпруга на принц Андрю: Животът в кралското семейство не е приказка

Тя говори за правила, които е трябвало да следва по време на живота си в Бъкингамския дворец

10.03.2021 | 13:20 Редактор: Юлия Христова
Бившата съпруга на принц Андрю: Животът в кралското семейство не е приказка

Отзивите от интервюто на Опра Уинфри с принц Хари и Меган Маркъл най-вероятно ще продължат да излизат още дълго време. Спокойно можем да кажем, че това беше събитието на първите три месеца от 2021 година. В близо двучасовия разговор херцозите на Съсекс обсъдиха всяка гореща тема, включително отношенията в кралското семейство, реакцията към цвета на кожата на Арчи, кралската сватба и много други.

Досега няма официална позиция от страна на кралицата, но в Бъкингамския дворец започна разследване по обвинения за тормоз, отправени от прислужници към Меган Маркъл. Съпругата на принц Хари отхвърля твърденията, а много от нейните известни приятели и колеги излязоха в социалните мрежи, за да я защитят.

Интервюто на Меган и Хари беше свързано с това на принцеса Даяна в предаването "Панорама“ през 1995 година. Тогава тя създава истинска сензация, когато казва, че кралското семейство не би ѝ позволило да бъде кралицата, защото просто не се вписва в протокола. Малко след като интервюто се излъчва в ефир, кралица Елизабет II настоява Даяна и принц Чарлз официално да се разведат, макар че двамата са живеели отделно от няколко години.

Освен с участието на Даяна в "Панорама“, кралските фенове намериха общи неща между интервюто на Хари и Меган и това на Сара Фъргюсън. Паралелите са много, като и тримата разговарят с Опра Уинфри, разкриват детайли за кралския живот и правят участието си след като официално са напуснали двореца. Сара Фъргюсън, известна като Фърги, сяда срещу известната водеща след развода си с принц Андрю през 1996 година.

Според херцогинята на Йорк, животът в кралското семейство не е приказката, каквато всички очакват. "Ти не се омъжваш за приказен живот, а за мъж. Влюбваш се и се омъжваш, след което трябва да се приспособиш към приказка. Само че не е приказка, а истински живот“, казва тя пред Опра.

Сара говори и за множеството правила, които е трябвало да следва по време на живота си в Бъкингамския дворец. Едно от тях ѝ е забранявало да отваря прозорците в апартамента по начин, по който тя иска. "Прозорците трябва да бъдат отваряни по определен начин, за да изглеждат наравно, когато погледнеш двореца отвън“, допълва херцогинята.

Още една тема, която е била зачекната и се припокрива с Хари и Меган, е британската преса и нейното отношение към някои членове на семейството. Преди седмица принцът заяви, че именно напрежението, което е било създадено от таблоидите, го е накарало да напусне Великобритания и да премести семейството си в Америка. През 1996 година Сара Фъргюсън говори по същия начин за вестниците.

Цялата статия четете на tialoto.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК