Известен британски тв водещ напуска заради неуместни коментари за Меган

Морган заяви, че не вярва на нито една дума на херцогинята на Съсекс

10.03.2021 | 09:50 Редактор: Юлия Христова

Нов скандал на Острова след интервюто на Меган Маркъл пред Опра Уинфри. Известен водещ напусна предаването си след коментар за казаното от херцогинята. А медийният регулатор започна разследване.

41 000 оплаквания са получени за думите на водещия на "Добро утро, Великобритания" по Ай Ти Ви Пиърс Морган. 

"Не вярвам на нито една дума, която казва. Не бих ѝ повярвал, ако ми прочете и прогноза за времето", каза той. 

Малко след тези думи водещият напуска студиото, казвайки отново, че не ѝ вярва. Днес 55-годишният водещ потвърждава позицията си. 

"Свободата на словото е хълм, на който ще се радвам да умра. Благодаря за цялата любов и омраза. Отивам се да прекарвам повече време с моите разбирания", допълва Морган.

Вече няколко дни темата е водеща за медиите от двете страни на Океана. "Гардиън" пише: "Меган и Хари срещу институцията: Поредна красива приказка, която се превърна в свирепа". А "Вашингтон пост" - "Кралската сага е огледало на Америка". 

"Нека не се преструваме, че Щатите са се отървали от щамовете на вируса, наречен расизъм. Ние гледаме себе си в интервюто на Опра Уинфри", посочи още Пиърс Морган.

Сагата намери място и във френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо". Карикатурата изобразява просната по очи на земята Меган Маркъл, притисната с коляно от Елизабет. Кралицата прилага хватката, с която миналата година американски полицай задуши афроамериканеца Джордж Флойд.  

Вижте повече по темата във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК