Плоският корем не идва с хилядите коремни преси

Излишно е да се съсредоточавате само в една област от тялото

19.02.2021 | 13:21 Редактор: Тодор Петров
Плоският корем не идва с хилядите коремни преси

Коремните преси са упражнението, което всеки прави, за да постигне мечтания плосък корем. Вероятно с всеки изминал ден правите още и още преси, и чакате бленувания резултат. Той обаче не идва. Защо се случва това? 

Има няколко причини това да се случва. И една от тях е, че коремните преси сами по себе си съвсем не са достатъчни, за да добиете желания коремен релеф.

Колкото и отчайващо да звучи, упражненията за коремни мускули не помагат за коремни мазнини. Широко разпространен е митът, че упражненията за корем помагат да изгорите именно мазнини там. Това не е така. 

Проучвания, публикувани в National Library of Medicine показват, че е излишно да се съсредоточавате само в една област от тялото, за да изгорите мазнини.

Нужни са тренировки за цялото тяло, които са наистина ефективни. Индивидуално предопределено е как ще горите мазнини. Всичко зависи от структурата на тялото ви. Затова тренирайте всички групи мускули и правете кардио редовно.

Коремните преси и всички останали упражнения за коремни мускули са ефективни. Ако стегнете мускулатурата на корема, тя е твърда и осезаемо добре разработена. Но това не означава, че ще е видима. Ако не успеете да стопите покриващия слой мастна тъкан на корема, плочките ви няма да се виждат. 

А топенето на коремните мазнини не е лека задача. Нужно е търпение, постоянство, строг хранителен режим, следене на калории и редуване на кардио със силови тренировки.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК