Koи билки са от полза в борбата с коремните мазнини?

В комбинация с редовно спортуване и здравословна диета те ще ни помогнат за редуцирането им

16.10.2020 | 11:45 Редактор: Ивет Арабова
Koи билки са от полза в борбата с коремните мазнини?

Коремните мазнини са упорити за сваляне, а поддържането им във времето може да доведе до диабет, проблеми с черния дроб и забременяване, високо кръвно налягане, сърдечни болести. Когато искаме да се разделим с тях, трябва да спортуваме редовно, да спазваме здравословна диета и да добавим някои билки към менюто си. Кои ще ви помогнат да редуцирате коремните мазнини:

Чай от хибискус

С рубинен цвят и приятен вкус чаят от хибискус е нашият помощник в топенето на мастните натрупвания в областта на корема. Билката има и диуретични свойства, които могат да помогнат за предотвратяване на подуване на корема и също така помага за разбиване на складираните мазнини. 

Босилек

Чудесна билка, която също ни помага да се разделим с коремчето, тъй като има способността да понижава хормона на стреса - кортизол. Когато кортизолът е висок, тогава трупаме излишни килограми, особено в областта на корема. 

Пийте зелен чай

Една от най-препоръчваните напитки за отслабване е зеленият чай. Той е богат на мощни антиоксиданти, наречени катехини и епигалокатехин галат. Антиоксидантите засилват метаболизма, спомагайки за елиминирането на излишните килограми, особено в областта на талията. Зеленият чай се счита за една от най-здравословните напитки, които може да добавите към вашата диета.

Още от билките, които могат да ни помогнат, вижте в Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК