Ехинацея, маточина...Билките, които подсилват имунитета ни

Кои лековити растения могат да предпазят организма ни от коронавируса?

15.04.2020 | 15:25 Редактор: Наталия Тотева
Ехинацея, маточина...Билките, които подсилват имунитета ни

Във време на пандемия всеки един от нас се старае да засили имунитета си. Понякога употребата на билки е по-добър вариант от витамините, които се продават в аптеки и дрогерии.

Мога да изброя няколко особено ефикасни билки: ехинацея, градински чай, маточина, листа от тамян, листа от обикновена червена боровинка, цвят от черен бъз, кора от нар, исландски мъх, цвят от невен под формата на тинктури, обикновена кора на калина. В билковите аптеки винаги можете да намерите корени от репей, а те са ефективни срещу различни вируси. Това каза д-р Елена Лесивская, изследовател в Института по токсикология в Санкт Петербург.

Според нея лековитите растения могат да могат да блокират определени ензими и да предотвратяват проникването на коровируса в организма ни, информира БГНЕС

Билките са ефективни в началния етап на лечение или по време на превенцията, смята специалистът. Тя съветва да ги приемаме под формата на чайове.

"Една чаена лъжичка билкови екстракти в чаша вряла вода могат да престоят в термос за един час. И после ги пийте като чай или ги включете в топли напитки", отбелязва д-р Лесивская.

Малките концентрации на тези лечебни растения са полезни за предотвратяване на инфекция.

Снимка: Pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК