Кои са храните, които развалят настроението ни?

Те могат да доведат до депресия, умора и главоболие

17.02.2021 | 21:49 Редактор: Ивет Арабова
Кои са храните, които развалят настроението ни?

Стресът е навсякъде около нас - на работа, на улицата, у дома. Оказва се, че някои храни могат дори да повлияят на настроението ни, като го влошат и предизвикат стрес, депресия, главоболие. Вижте кои храни влошават настоението ни:

Червено месо

Любимата ви пържола може да е причината за лошото ви настроение. Червеното месо е изпълнено с наситени мазнини, които дисбалансират половите хормони, особено при мъжете. Ако редовно ядете червено месо, това може да предизвика дори спад в либидото.

Зърнена закуска 

Готовите зърнени закуски, които се разтварят само с прясно мляко, са изпълнени с наситени захари, което е лош избор не само за настроението ви, но за цялостното ви здраве. Те предизвикват внезапен скок в нивата на кръвната захар и инсулина, което дава моментен прилив на енергия, но след това ви кара да се чувствате уморени и в лошо настроение. Освен това не ви дават никаква хранителна стойност за деня, каквото трябва да прави една пълноценна здравословна закуска.

Солени фъстъци 

Солените фъстъци са вкусни и много често неусетно изяждаме цялата купа. Те обаче могат да повлияят негативно на настроението ви. Солта в големи количества може да повиши кръвното налягане, да предизвика умора и слабост, да предизвика главоболие.

Пържени храни

Пържените храни могат да ви направят агресивни, неспокойни и в лошо настроение. Това показват данни от изследване, публикувано в Scientific American. От констатациите изглежда, че трансмазнините и наситените мазнини предизвикват химически реакции в мозъка, които правят хората, консумиращи често пържени храни по-нервни и склонни към депресия.

Цялата статия четете в Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК