Готвач разкри с какво трябва да се храним след Ковид-19

Към храна трябва да включим повече подправки

12.02.2021 | 23:50 Редактор: Искра Ангелова
Готвач разкри с какво трябва да се храним след Ковид-19

За да се стимулира възстановяването на обонянието, изгубено по време на Ковид инфекция, в ежедневното хранене трябва да се включат повече подправки и храната да бъде по-люта. Това препоръчва главният готвач Дмитрий Табаков пред сайта "360".

Той напомни, че изобилието от подправки няма да помогне, ако обонянието е напълно изгубено, но ако е започнало да се възвръща, би било добре да се ползват карамфил, кардамон, чили, канела и други подправки.

Табаков е категоричен, че след прекарана инфекция трябва да се приготвят диетични ястия, а не да се посяга към бързите храни. Той обърна внимание, че много хора смятат диетичното хранене за безвкусно и прекалено просто, но в днешно време ресторантите правят "чудеса с вкусовете", съобщава "Монитор".

Главният готвач предлага при приготвянето на ястия да се използват зеленчуци и кореноплодни като артишок, пащърнак, сладки картофи и други, които може да се запекат – например картофи с масло и чесън, след което да се добавят подправки и зехтин. Според него, това блюдо е не само калорично, но и много вкусно.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
2 rate up comment rate down comment 0
Дедо
преди 1 година
От Ко-19 разбират всички бръснари готвачи фризьори шофьори зидари и дори професори. Запетайките да ги сложи готвача. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Шрек
преди 1 година
А салатата и ракията къде са в менюто Сигнализирай за неуместен коментар