Кои са недостатъците при спазването на житния режим на Дънов?

Той е с продължителност от 30 дни и стартира на 2 февруари

06.02.2021 | 10:15 Редактор: Ивет Арабова
Кои са недостатъците при спазването на житния режим на Дънов?

Всяка година по това време много хора се подлагат на житния режим на Петър Дънов. Голяма част от тях имат желание да се пречистят, но въпросният начин на хранене им носи много повече. Той позволява на човек не само да свали излишното тегло, а и да осъществи баланса между духовното, ангелското и физическото му ниво.

Режимът е с продължителност от 30 дни, като стартира на 2 февруари. Но преди това има 10 дни подготовка, още толкова за самата диета (пречистването с жито), а през останалите се прави специално захранване на организма.

Кои са недостатъците на житния режим?

Житото е богато на хранителни вещества като витамини от група В, както и минералите магнезий, калий, калций, фосфор, натрий и други. Тъй като съдържа голямо количество антиоксиданти и фибри, то насърчава храносмилателната система и действа пречистващо, премахвайки натрупаните шлаки и токсини. Благодарение на протеините в него, то дава енергия на тялото и може да подейства положително на имунната система, но ако ядете само него за деня, крие някои и рискове.

Точно по това време на годината много хора се разболяват от грип. Освен щамовете, които го причиняват, в момента всички ние спазваме стриктни мерки, за да се предпазим и от Ковид-19. Поради това започването на по-драстична диета сега не е препоръчително, особено при хора с някои здравословни проблеми.

Водата, получена при заливането на 100 грама жито в термос, е изключително питателна. Тя се овкусява с мед и лимон. Пие се на гладно, но това може да причини рязък скок в кръвната захар, особено при хора с инсулинова резистентност, които не внимават с количеството на подсладителя. Това води до топли вълни и треперене на тялото, което е изключително неприятно. След като захарта се вдигне рязко, идва спад, съпроводен със замайване. И тъй като не се яде нищо друго освен жито, хората с подобни проблеми трябва много да внимават и е препоръчително да не се подлагат на режима, за да не влошат своето състояние.

Цялата статия четете в Tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК