Преборил рядка болест младеж вдъхва живот на прикован в количка ученик

Добрин и Ради се срещат по празниците, заредени с добротата на Коледа

29.12.2020 | 14:40 Редактор: Радостина Димитрова

Вълнуваща среща, заредена с добротата на Коледните празници. Младеж, преборил рядката болест на Крон, се срещна и вдъхнови великотърновския ученик Радослав Борисов, който от години е прикован на инвалидна количка.

20-годишният Добрин Гошов успява да пребори тежката болест на Крон, която предизвиква хронично възпаление на червата. Със спорт, здравословен начин на живот и несломима воля, той оздравява и дори става треньор по фитнес. Затова не се колебае за секунда, когато чува историята на Ради Борисов от Велико Търново - момче, което страда от мускулна дистрофия. Така двамата се срещат в навечерието на Рождество.

"Искам да ти кажа,че трябва да гледаш само напред, да си мотивиран винаги, да не се отказваш от това, което обичаш, и просто винаги мисли позитивно! Важното е да не се отказваш от дадената цел", казва Добрин.

Ради е единадесетокласник в Професионалната гимназия по икономика, но от първи клас учителите го подготвят вкъщи.

"Моята цел е да оздравея. Мечтая си на първо място да проходя, на второ място – да дойдат учители, защото честно, ми се учи присъствено, не онлайн - това са ми мечтите на мен", споделя момчето.

Макар и прикован към инвалидната количка, Ради има разностранни интереси.

"Има голямо развитие, защото го виждам, че има цели, Виждам, че се интересува от различни неща. Много ме грабна с хранително-вкусовата дейност, която ми разказа", признава Добрин.

Срещата на младежите, които имат трудни съдби и мечтаят да са здрави, трогна до сълзи майката на Ради.

"Много му благодаря на момчето, че поговори с Ради, вдъхна му малко кураж, защото Ради бързо се предава. Сърдечно благодаря, това е една подкрепа, един приятел още има Ради. Да са живи и здрави двамата, да преборим болестите", казва Светла Цанева.

Тази година в дома на Ради Коледа дойде по-рано, а срещата с Добрин му даде надежда, че чудесата са възможни. Стига да вярваме.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК