Кои са най-добрите билкови чайове за добър сън?

Техните свойства са незаменими

19.11.2020 | 23:46 Редактор: Искра Ангелова
Кои са най-добрите билкови чайове за добър сън?

Добрият сън е много важен за цялостното здраве. Стресът, напрежението, проблемите в работата и в семейството често не ни позволяват да спим добре, да заспиваме лесно и ни карат да се будим през нощта. Чайовете и билките идват на помощ при затруднения в съня. Техните свойства са незаменими. Могат да помогнат за възстановяването на качествения сън, като по този начин здравословното състояние се подобрява.

Кои са най-добрите билкови чайове за добър сън?

Лайка

Лайката е прекрасно средство за намаляване на възпалението и безпокойството, които причиняват проблеми със съня. Чаят от лайка има успокояващ ефект, което подобрява качеството на съня. Успокояващите ефекти на лайката се дължат на антиоксидантите в състава на тази билка. Редовното пиене на чай от лайка подобрява хроничното безсъние.

Чай от валериана

Валерианата е билка, която се използва от векове за успокояване на нервната система. Чаят от валериана е много ефикасен при безсъние, нервност, главоболие, сърцебиене, предизвикано от стрес и нервно напрежение.

Неслучайно валерианата е и основна активна съставка в някои медикаменти за успокояване на нервната система. Под формата на чай тя има много мощни свойства по отношение подобряването на съня. Препоръчително е да не прекалявате с чая от валериана обаче, защото може да се появи нежелан страничен ефект, като сутрешна сънливост и липса на енергия.

Четете цялата статия в www.az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК