Грета Тунберг в Twitter: Тръмп да работи върху проблема с контрола над гнева си

Досега туитът е харесан 1,2 милиона пъти и е ретуитнат 266 000 пъти

06.11.2020 | 12:17 Редактор: Юлия Христова
Грета Тунберг в Twitter: Тръмп да работи върху проблема с контрола над гнева си

Шведската климатична активистка Грета Тунберг отвърна на Доналд Тръмп в Twitter, заявявайки, че президентът на САЩ трябва да се "успокои“ за изборите, репост към неговия туит от миналата година, в който се подиграва на тийнейджърката за това, което той нарече проблемите й с контрoлирането на гнева, предава Reuters.

Коментирайки публикацията на Тръмп "Спрете броенето!“ от четвъртък, когато все още продължаваше напрегнатото броене на бюлетини, 17- годишната Тунберг написа в Twitter: "Толкова нелепо. Доналд трябва да работи върху проблема с контрола над гнева си, а след това да отиде да гледа някой старомоден филм с приятел! Успокой се, Доналд, успокой се!“, предаде Фокус.

Досега туитът е харесан 1,2 милиона пъти и е ретуитнат 266 000 пъти. Миналата година, след като Грета Тунберг бе обявена за Личност на годината за 2019 година от списание Time, Тръмп се подигра с екоактивистката в Twitter по абсолютно същи начин за нейните страстни молби към правителствата да действат срещу климатичните промени. "Толкова смешно. Грета трябва да работи по проблема си с управлението на гнева, след това да отиде на добър старомоден филм с приятел! Спокойно Грета, спокойно!“ – написа Тръмп, коментирайки туит от друг човек, поздравяващ Тунберг за наградата на Time.

Тогава шведката отговори, като актуализира биографията си в социалната мрежа, за да включи: "Тийнейджър, който работи върху проблема си с управлението на гнева. В момента се успокоявам и гледам един добър старомоден филм с приятел“.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК