Какви грешки допускаме при големината на порциите?

Голямото количество храна несъмнено води до напълняване

14.09.2020 | 17:26 Редактор: Виктория Гетова
Какви грешки допускаме при големината на порциите?

Ако мислите, че се справяте добре с диетата си, може и да грешите. Несъзнателно понякога наблягаме на здравословните храни в големи количества, като мислим, че това е добра стратегия. Качеството на хранителните вещества, които приемаме е важно, но също толкова важно си остава и количеството.

Ето защо, ако се храните с полезни продукти, но порциите ви са прекалено големи, това може да е отговорът на въпроса защо не успявате да постигнете и задържите мечтаното тегло.

Зърнена закуска

Зърнената закуска е един от най-предпочитаните заместители на тестените закуски. Здравословният избор, който сте направили обаче, не трябва да надхвърля определен грамаж, а именно около ¾ чаша от сухата съставка, разтворена във вода, прясно или кисело мляко. Освен това задължително трябва да четете етикетите на тези храни и да се информирате какви количества захари, протеини и мазнини съдържат. Понякога има скрити съставки, които могат да се намесят в диетата ви и да ѝ попречат.

Пилешки гърди

Пилешките гърди без кожа са един наистина здравословен избор за вашата диета. С тяхното количество обаче също трябва да се внимава, защото все пак носят своите калории. Препоръчително е порцията ви от печени пилешки гърди да не надхвърля 120 грама или с големина колкото тесте карти.

Бургер

Домашно приготвените бургери със здравословни съставки не са забранени в някои диети. Стига в бургера да се съдържат чисто месо, зеленчуци, млечни продукти без сосове с добавени захари, бургерът е добър избор за обяд, например. Големината му обаче трябва да е много прецизно премерена, защото с всичките му компоненти той носи доста калории на тялото. Един бургер не трябва да надхвърля приблизително 220 г.

Още по темата четете в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК