Кои са грешките, които правим по време на диета

Никога не забравяйте да броите течните калории

12.08.2020 | 23:06 Редактор: Искра Ангелова
Кои са грешките, които правим по време на диета

Искате да отслабнете. Първото, което предприемате е да си обещаете да се храните здравословно. Обещавате си и да тренирате, да правите упражнения, да увеличите физическата си активност, за да ускорите метаболизма. Това са все добри стратегии и идеи, които могат да помогнат да отслабнете и да вкарате тялото си във форма. В изпълнението на тези идеи обаче често възникват грешки, които пречат на отслабването и постигането на целите. Ето някои от тях, които да избягвате.

Не ядете достатъчно протеини на закуска

Ако една от стратегиите ви за отслабване включва купичка зърнена закуска с малко мляко и банан, час по-късно ще сте изключително гладни. Това създава предпоставка за прекрачване на здравословните намерения за диета и посягане към калорична храна, особено ако сте навън или на работа.

Грешката при този вид закуска е липсата на достатъчно протеини. За да стартира деня с енергия и сили, организмът се нуждае от полезни протеини. Те ще ви поддържат сити до обяд и ще допринесат за ускоряване на метаболизма. Ако изпитвате глад, метаболизмът ви се забавя. Това е грешката, която не трябва да допускате. Прекалено леката закуска крие такъв риск.

Правите междинни закуски

Това е чудесно и е част от здравословната стратегия, която нутриционистите и диетолозите предлагат. Грешката идва оттам, че много хора правят междинни закуски с големи порции, което ги превръща в още едно хранене. Бъдете внимателни в големината на порциите и на междинните закуски. Те могат да се окажат препъникамъкът, който ви пречи да отслабнете.

Не броите калориите от алкохола

Още една често срещана грешка в отслабването е пренебрегването на течните калории. Ако не им обръщате внимание и не ги включвате в общия калориен прием, който пресмятате, те ще пречат на отслабването. Никога не забравяйте да броите течните калории. Понякога те са по-коварни от твърдите храни, които приемате.

Четете цялата статия az-jenata.bg.

Снимка: Pexels

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК