Храните, които да включим в лятната диета за оптимални резултати

Грейпфрутът има 90% водно съдържание

31.07.2020 | 22:58 Редактор: Искра Ангелова
Храните, които да включим в лятната диета за оптимални резултати

През летните месеци обикновено консумираме по-леки храни, повече свежи плодове и зеленчуци. Лятото е сезон, в който можем да си позволим да спазваме здравословна диета. Кои храни да включим в лятната си диета за оптимални резултати?

Хапвайте краставици

Краставиците са с ниско съдържание на калории, но с високо съдържание на хранителни вещества, което ги прави подходящи за отслабване. Освен това съдържат много вода, спомагат за елиминирането на излишните течности, което много помага за регулиране на водното тегло. Редовната консумация на краставици подобрява метаболизма, извежда голяма част от токсините от тялото, намалява запека.

Не пропускайте грейпфрута

Грейпфрутът има 90% водно съдържание. Въпреки че обикновено го консумираме през есенно-зимните месеци, този плод може да бъде част от вашата лятна здравословна диета. Плодът съдържа витамин С и фитохимикали, за които се смята, че подпомагат отслабването. Освен това ще ви разхлади в летните жеги.

Марули и салата айсберг

Свежи, хрупкави и чудесни за салата, тези зеленчуци съдържат около 96% вода. Редовната им консумация ни осигурява фибри, витамини С, А, Е, калий, фосфор, силиций и други. Тъй като марулите и айсбергът са с високо съдържание на фибри, те засищат и благоприятстват храносмилането.

Ако страдате от запек, жне пропускайте да ги направите част от вашето меню. Не на последно място, тези зеленчуци благоприятстват състоянието на кожата, косата и ноктите.

Спанак за отслабване и силен имунитет

Зелените листни зеленчуци като спанака, могат да ви помогнат да отслабнете ефективно. Спанакът е с ниско съдържание на калории, но е богат на желязо, витамини К, С, фолиева киселина, фибри. Консумацията му засища, подпомага метаболизма и дава енергия.

Четете цялата статия в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК