Разходките като медитация, 4 ползи от физическата активност

Проучвания показват, че редовното прекарване на време сред природата, подобрява настроението ни

16.07.2020 | 06:00 Редактор: Ралица Братанова
Разходките като медитация, 4 ползи от физическата активност

Медитацията е един от най-добрите начини да намалим стреса. Но не всеки може да медитира, а и ще отнеме време, имаме нужда от подготовка.

Знаете ли, че докато ходим също може да работим в положителна посока за своята емоционална стабилност, да подобрим паметта, да засилим имунитета и не на последно място да свалим някои излишни калории. Физическата активност също елиминира стреса.

Изчиства ума

Когато медитираме по време на йога например, обикновено ни молят да изчистим ума си от всички мисли. Дори и да сме напреднали в медитацията, това невинаги се получава и негативните мисли сякаш трайно са се наместили в съзнанието ни. Докато ходенето, дори под формата на разходка, а не като спортна активност ни помага да прехвърлим в главата си всички неща, които трябва да свършим през деня или са преминали и следвайки ритъма на тялото си, докато ходим, да се фокусираме върху нещо друго и приятно.

Ходенето се превръща в медитация, когато слушаме приятна музика, мелодична, която ни дава усещане за спокойствие. Вижте 4 причини ходенето да е вашата медитация.

Може да медитираме, ходейки навсякъде

Когато решим да се отпуснем чрез медитация, ние търсим нашето специално кътче у дома, в което да получим нужните ни тишина и спокойствие. Хубавото на ходенето е, че може да го правим навсякъде и по всяко време – в парка, планината, малките приятни улички, фитнес залата. Най-важното е да се опитаме да бъдем сами със себе си, дори когато сме заобиколени от хора.

Свързваме се с природата

Проучвания показват, че редовното прекарване на време сред природата, подобрява настроението ни и намалява стреса, тревожността и депресията. Разхождайки се заобиколени от растителност, земни цветове, усещайки уханието на природата, чувайки нейните звуци, ние се свързваме със себе си.

Още за ползите от ходенето четете на Az-jenata.bg.

Снимка:Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК