Мащабният онлайн концерт "Един свят: Заедно вкъщи" събра над $50 млн.

Повече от 100 музиканти взеха участие, сред тях бяха Лейди Гага, Бионсе, Андреа Бочели,Елтън Джон

19.04.2020 | 13:27 Редактор: Ралица Братанова

Над 50 милиона долара бяха събрани по време на концерта "Един свят: Заедно вкъщи" в подкрепа на медицинските екипи, работещи на първа линия. Повече от 100 музиканти взеха участие в мащабния онлайн концерт.

Началото на "Заедно вкъщи" беше дадено от Лейди Гага, Пол Макартни, "Ролинг Стоунс" и Бионсе. Певицата Лейди Гага определи събитието като любовно писмо до хората от първа линия в борбата с пандемията. 

Редица музиканти, актьори се присъединиха към събитието, за да вдъхнат надежда и да забавляват хората, останали по домовете си и проявяващи солидарност. Освен музика в концерта бяха разказани и историите на медици от цял свят. 

Сред изпълнителите се откроиха Елтън Джон, Стиви Уондър, Алиша Кийс, Тейлър Суифт, Били Айлиш. Кулминацията беше финалът, когато оперният певец Андреа Бочели заедно със Селин Дион, Лейди Гага и още музиканти изпълниха "Молитва". 

Организатори са движението Global Citizen и Световната здравна организация. А събраните средства отиват за Фонда за солидарен отговор на Ковид-19. Участващите знаменитости призоваха хората да останат у дома и да бъдат отговорни. 

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 4 години
Абе магията на живия концерт досега технологиите не могат да го предадат и това си е, но евалата на хората, че са събрали толкова много пари за каузата... Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 2
Минувач
преди 4 години
Ми то не е новина да кажеш какво се е случило вчера и как е минало. Това се учи във факултета по журналистика Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
пу
преди 4 години
Все разбирам за тея концерти катовече минат. Сигнализирай за неуместен коментар