В Ню Йорк има недостиг на кучета за осиновяване

От приютите казват, че това е проблем

27.03.2020 | 22:35 Редактор: Наталия Тотева
В Ню Йорк има недостиг на кучета за осиновяване

От всички дефицити, които пандемията от Ковид-19 провокира - от тоалетната хартия и дезинфектантите за ръце до бутилираната вода - най-странният може би са кучетата. Дори и котките.

В Ню Йорк има внезапно търсене на домашни любимци. Muddy Paws Rescue и Best Friends Animal Society съобщават, че в приютите, с които работят, почти няма останали домашни любимци.

След като им бе наредено да се затворят у дома, отегчените и тревожни нюйоркчани явно гледат на четириногите приятели като на начин за успокоение. 

"За момента определено нямаме кучета, което е голям проблем", казва пред Bloomberg Анна Лай, маркетинг директор в Muddy Paws.

Тя също така обяснява и защо акциите на Chewy Inc. - компанията за доставка на храна за домашни любимци - поскъпват в момента, дори на фона на целия срив на фондовия пазар. 

Тази година има покачване от 13%, тъй като клиентите се опитват да поръчват онлайн. Големият обем е притиснал сроковете за доставка до между 7 и 10 дни за повечето клиенти, според уебсайта на компанията.

Засиленото търсене на домашни любимци изглежда се разпростира и извън Ню Йорк, поне в горещите точки на болестта, съобщава Investor.bg

Американското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните заяви, че неговият офис в Лос Анджелис наблюдава увеличение от 70% на животните, които преминават в приемна грижа. 

А от Best Friends докладваха, че много от приютите, с които си партнират в САЩ, съобщават за същото явление.

"Ние правим всичко възможно, за да изправим на крака нашите приюти", казва Лиза ЛаФонтайн, главен изпълнителен директор на Humane Rescue Alliance, който има центрове за осиновяване в окръг Колумбия и Ню Джърси. "Не знаем какво ще се случи, когато икономическата вълна започне да удря хората".

Снимки: Pexels.com, БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК