Българинът Петър Петров дебютира на Седмица на модата в Лондон

Това е едно от най-чаканите събития сред дизайнерите и модните експерти

21.02.2020 | 22:27 Редактор: Кристина Крумова
Българинът Петър Петров дебютира на Седмица на модата в Лондон

Седмицата на модата в Лондон е едно от най-чаканите събития сред дизайнерите и модните експерти. Това е времето, в което Виктория Бекъм представя новите си модели, които винаги са повече от впечатляващи. В столицата на Великобритания виждаме и едни от най-известните супермодели, което още повече засилва интереса към шоуто.

Но тази година имаше нещо различно. И то идва от България. Петър Петров направи своя дебют на модната сцена в Лондон, където представи първото си изцяло женско дефиле. Досега той има забележителни успехи в модната индустрия, а дизайните му се продават в едни от най-големите магазини, пише dnes.bg.
 

Петров е роден в Украйна, но като малък се мести в България, където прекарва цялото си детство. След това заминава за Виена в края на 1990 г., за да изучава икономика. Бързо обаче разбира, че това не е неговата специалност и решава да се насочи към модата.

"Подготвих си портфолиото за няколко седмици. Приеха ме в Университета по изкуства във Виена и ето ме сега тук", казва Петров пред Global Blue. 
 
Много хора го оприличават на младия Ив Сен Лоран, въпреки че чертите на лицето му са малко по-груби от тези на френския дизайнер. Петър признава, че професорите в университета силно са му въздействали за подхода му към модата. Учи при дизайнерите Виктор Хорстинг, Ролф Сноер и Раф Симонс.
 
Модните експерти описват работата му като "лукс без усилия", съставена от кашмир, мериносова вълна, коприна и кожа. Невероятната му изработка прилича на пъзел, в който всички парчета пасват идеално веднага, щом са докоснати от пръстите на Петров.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК