Легендарният Жан-Пол Готие каза "Сбогом" на модата с екстравагантно шоу в Париж

Висшата мода не е мъртва, каза той

23.01.2020 | 16:30 Редактор: Искра Ангелова

Край на легендарна ера във висшата мода. Дизайнерът Жан-Пол Готие сложи край на кариерата си с пищно ревю.

Модата го завладява още от ранна детска възраст. На 8 години вече започва да дава съвети на своята майка и баба за обреклото им. Няколко години по-късно рисува и първата си скица, вдъхновен от прогарама на знаменитото кабаре "Фоли Бержер".

Решен да превърне детското си увлечение в кариера, Готие изпраща свои модели на Пиер Карден. А през 80-те години Жан-Пол е на върха на индустрията. В запазена марка се превръщат екстравагантните колекции, в които често мъжете са облечени в поли.

Ревютата на френския дизайнер се превръщат в музикален и моден пир. Музиката и танците са неделима част от шоупрограмата на Готие.

Последната изява на подиума за 67-годишния Жан Пол не направи изключение.

Краят на 50-годишната му кариера беше сложен в меката на модата - Париж. Колекцията му беше представена от най-големите имена в бранша, сред които Джиджи и Бела Хадид. А когато Готие се качи на сцената - моделите и звездите, станали част от шоуто, го вдигнаха на ръце.

Новината за оттеглянето на Готие от света на висшата мода натъжи мнозина. Той обаче е категоричен, че последното му шоу е тържество, с което иска да отпразнува кариерата си. Успехът му в браша му носи не само слава, но и възможността да облича най-големите световни звезди, сред които Мадона, Лейди Гага и Риана.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК