4 грешки, за които да внимавате при сваляне на коремни мазнини

Недоспиване, стрес, изключване на полезните мазнини от менюто са само част от причините

12.02.2020 | 16:55 Редактор: Ралица Братанова
4 грешки, за които да внимавате при сваляне на коремни мазнини

Недоспиване, стрес, изключване на полезните мазнини от менюто, не консумирате пробиотични храни, хапване на шоколад, не следвате ясен план в тренировките... Това са само част от причините да не може да стопите излишните мазнини в областта на корема. Какво друго е важно да промените, ако искате да постигнете желаните резултати?

Закуски, които пречат на стройната фигура

Заменили сте соковете в кутия с фрешове, защото знаете, че така е по-здравословно. Фрешовете съдържат повече захари, отколкото целите плодове. Ако се опитвате да отслабнете, това определено не е най-добрият избор за всекидневна напитка, пише Az-jenata.bg.

Гладувате

Вярвате, че пропускането на хранене ще ви помогне да свалите калориите в областта на талията? Погрешно! Това забавя метаболизма, създава храносмилателни проблеми, може да доведе дори до запек, преяждане на следващото хранене, нездравословен избор на храни.

Не консумирате достатъчно полезни протеини

Протеините, освен че ни засищат и ни осигуряват нужната енергия за спорт, подпомагат процеса на отслабване. Те са важни за функциите и на мускулите, както и за натрупването на мускулна маса. Разбира се, важно е да има умереност в техните количества, но когато искате да стопите коремчето, не бива да ги изключвате от менюто си.

Прекалявате с коремните преси и имате само кардио тренировки

Звучи много идеалистично, че колкото повече коремни преси правите, толкова по-бързо ще свалите корема. Прекаляването с коремните упражнения може да има обратен ефект.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК