"1917" е големият победител на наградите БАФТА

Филмът за Първата световна война получи наградите в 7 от общо 9 категории

03.02.2020 | 07:23 Редактор: Искра Ангелова

Военният "1917" на Сам Мендес взе приза за най-добър филм, за изключителен британски филм, режисура и операторско майсторство на наградите БАФТА тази вечер.

Филмът за Първата световна война получи наградите в 7 от общо 9 категории, в които беше номиниран, включително дизайн на продукцията, звук и специални визуални ефекти. 

Хоакин Финикс очаквано взе наградата за главна мъжка роля в "Жокер". Лентата, която имаше най-много номинации, общо 11, взе награди за кастинг и музика. 

"За мен е привилегия да бъда тук. Но трябва да кажа, че много от заслужилите ми колеги не получават същите признания. Мисля, че пращаме твърде ясно послание към хората с друг цвят на кожата, че не са добре дошли, а това са хора, които са допринесли за средата и индустрията ни", каза Хоакин Финикс.

Отличието за най-добра женска роля отиде при Рене Зелуегър за "Джуди". Лора Дърн взе награда за поддържаща роля в "Брачна история", а Брад Пит - за поддържаща мъжка роля в "Имало едно време... в Холивуд". "Паразит" взе наградата за чуждоезичен филм и за оригинален сценарий. "Клаус" на Серхио Паблос надви "Замръзналото кралство 2" в категорията за най-добър анимационен филм. 

Преди самата церемония легендарният актьор Ал Пачино влезе във фокуса на прожекторите заради нелеп инцидент. Холивудската звезда се спъна на червения килим и падна пред погледа и обективите на стотици журналисти. 33 години по-младата му приятелка му помогна да се вдигне. Актьорът запази самообладание, направи знака на победата и прие с усмивка конфузната ситуация.

Вижте повече в репортажа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК