България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кинокритик: "Жокера" е една банална история за човек с луда майка

Кой ще грабне "Оскар"? Коментар на Стаси Айви и Димитър Дринов

14.01.2020 | 09:41 Редактор: Тодор Петров

На 9 февруари ще се състои най-бляскавата филмова церемония - връчването на наградите "Оскар". За втора поредна година тя ще бъде без основен водещ, а след анонсирането на номинациите започва голямото пресмятане на фаворитите. 

За съжаление, "Физика на тъгата" на Теодор Ушев този път не попадна във финалния списък. Лентата "Жокера" пък е с цели 11 номинации.

"Всички фенове на "Жокера" сме спокойни. Това бе един от най-силните филми на изминалите месеци. Имам 3 фаворита, единият е "Жокера". Там за мъжка роля Хоакин Финикс няма как да не вземе "Оскар". "Джоджо заека" е невероятен филм. Третият е "1917", коментира киножурналистът Стаси Айви в студиото на "България сутрин".

Кинокритикът Димитър Дринов не намира изненади в номинациите. По думите му винаги може да се говори за филми, които не са намерили място. Дринов е на мнение, че можеше да влезе още едно заглавие в категорията за най-добър филм. 

"Жокера" е една банална история за човек с луда майка, който е неглижиран от обществото и накрая убива някого. Моята гледна точка е, че всеки филм може да бъде сведен до нищожен", посочи кинокритикът пред Bulgaria ON AIR.

"В Marriage Story има адски много кино. Много ми харесва тази арка на героите. Много се радвам, че Скарлет Йохансон се завръща с подобни номинации", отбеляза Димитър Дринов.

"Джонатан Прайс (бел. ред. - главна роля в "Двамата папи") е феноменален, защото това е актьор, който не говори испански, но играе аржентинец и говори испански с аржентински акцент", подчерта Стаси Айви.

Тя е на мнение, че "1917" и "Имало едно време в Холивуд" са най-големите претенденти за голямата награда "Най-добър филм".

"Много ще се радвам, ако тази година политическите и социални речи бъдат сведени до минимум", завърши Дринов.

"Брад Пит направи страхотна реч, без тя да бъде политическа", посочи Айви, визирайки думите на актьора по време на наградите "Златен глобус". Брад Пит спечели златната статуетка за най-добър поддържащ актьор в лентата "Имало едно време в Холивуд".

Вижте видеото с цялата дискусия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК