Как се правят 5 000 шоколадови бонбона

Разговор с шеф Павел Павлов

07.11.2019 | 10:35 Редактор: Стефанка Митева

Фестивалът "Сетива без граници", който ще се проведе в Интер Експо Център на 8 ноември, ще предостави възможност за дегустация на вино, шоколад и гурме храни. А на въпроса как се правят 5 хил. шоколадови бонбона - отговаря шоколатиерът Павел Павлов. 
 
"Ако си достатъчно добър професионалист няма никакъв проблем. С добро оборудване и правилна подготовка могат да се направят между 2 и 4 хил. бонбона на ден", коментира той пред репортер на Bulgaria ON AIR.

По време на фестивала ще се проведе курс за направа на бонбони. Павлов коментира, че се е концентрирал върху приготвянето на шоколадовите изкушения чрез български продукти. 

"Трябва да се подкрепят българските продукти. Те имат сериозна история, но много хора я забравят. Имаме бонбони с индрише, с роза, с малина. Това са продукти, които няма как да ги оставим в миналото. Те са полезни и добри, няма как да ги загърбим", обясни шоколатиерът.

Според Павлов новата тенденция в хранителната индустрия е работата без химикали. А нестандартните решения за производство на шоколад водели до голяма промяна.

"Спира да се обработва захарта от организма и тя просто преминава през нас. Това може да доведе до увеличение на потреблението на шоколад без да се напълнява", допълни той. 

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК