Шоколадът е царят на изкушенията - защо?

Всеки от нас има желание да се поддаде на хранително изкушение четири пъти дневно

04.09.2019 | 15:20 Редактор: Юлия Христова
Шоколадът е царят на изкушенията - защо?

Мнозина се опитват да намалят теглото си, но изкушенията в съвременния свят никак не са малко. Оказва се, че най-трудно човек се отказва от шоколада, показват резултати от проучване във Великобритания.

До този извод стигат специалисти, участвали в допитването OnePoll по поръчка на Kallo. Те са проучили 2000 души и е станало ясно, че средностатистическият възрастен индивид има желание да се поддаде на хранително изкушение четири пъти дневно или 122 пъти в месеца. 1/8 от жителите на Острова признават, че се предават на желанието всеки път, а четиридесет на сто - в половината от случаите, пише tialoto.bg.

Оказва се, че най-изкусителните продукти, които човек трудно отказва са шоколадът, чипсът, сиренето, бисквитите, тортата, сладоледът, бонбоните, хлябът, газираните напитки, пицата, беконът, бургерите и спагетите.

Една четвърт от анкетираните, които не успяват да устоят на изкушенията, казват, че се чувстват "нездравословно". Над една трета споделят, че изпитват същевременно "задоволство" и "вина".

Данните от проучването сочат още, че часът, който човек се отдава на изкушенията най-често е около 15:30. Повечето участници признават, че 20 минути по-късно обикновено се поддават на изкушението. Повторни пориви се наблюдават между 20 и 22 часа.

Една четвърт от анкетираните казват, че изкушенията ги спохождат по-често по време на работната седмица, отколкото през уикенда. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК