Книгата "Легенди от Белинташ" си пренася във времето на траките

Искам да припомня на читателите реални истории от българските земи, споделя писателката Таня Мирчева

06.08.2019 | 11:30 Редактор: Бойко Димитров

Младата писателка Таня Мирчева ни връща две хилядолетия назад във времето с увлекателен приключенски разказ за митичното тракийско светилище Белинташ. Книгата носи името "Легенда за Белинташ" и е втора за талантливата авторка.

В "България сутрин" Мирчева разкри, че новата ѝ книга е доста по-различна от предходната, която е фентъзи. Тя призна, че в "Легенди за Белинташ" е искала да припомни на читателите реални истории от нашите земи.

"Посетих Белинташ още преди да започна да пиша книгата. Това, което ме накара да я напиша е, когато разбрах, че там са се случили някои доста интересни събития от тракийската история. Хората свързват с Белинташ с прочутото светилище на Дионис, където са предсказали на Александър Македонски, че ще завладее света", разказа Мирчева.

Младата писателка допълни, че докато е била на посещение в района е говорила с много от местните, които ѝ разказали различни истории и легенди.

"Говорих си много с местните хора, когато бях на посещение при светилището. Те ми разказаха доста интересни неща. Повечето от тях вярват, че там се е издигало прочутото светилище на Дионис. Трябва обаче да ценим повече нашето културно-историческо наследство", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК