България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Да се изгубиш нарочно" - млад влогър представя дебютната си книга

Тя разказва истории от пътуванията му из България

29.07.2019 | 10:03 Редактор: Бойко Димитров

Влогърът и студент по "Кинорежисура" Крис Захариев представя първата си книга. Събитието е от 19:00 часа в Лятното кино на НДК. Книгата носи заглавието "Да се изгубиш нарочно", като към нея има и заснет филм с приключенията му из България.

В "България сутрин" Захариев обясни, че първоначалната му идея е била да събере в една книга, придружена с фотоалбум, всички интересни места и хора, които е срещнал при пътуването си. В крайна сметка обаче той и приятелите му решили да заснемат и голяма част от историите.

"Когато ми хрумна идеята за проекта, първоначално си го представях като книга. Вярвах, че пътувайки из селата на България мога да срещна хора и да събера портретите им във фотоалбум. Случиха се толкова интересни неща обаче, че нямаше как да не ги заснемем", каза влогърът.

Талантливият младеж също така разкри, че подготвянето на книгата му е отнело близо година, тъй като внимателно е трябвало да селектира снимките и историите в нея.

"Всяка вечер от това пътешествие си водих дневник къде и кого сме срещнали. В крайна сметка го превърнах в разказ. Една година мина в писане и селектиране на снимки, за да може книгата да достигне до читателите. Няма преувеличаване в нито една от историите. Колкото повече човек пътува, толкова повече расте и страстта му към пътуването", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницта ни във Facebook ТУК