Малката София Санчес получи ново сърце! Приказката ѝ продължава

Момиченцето стана известно с това, че рапърът Дрейк я посети в болницата на рождения ѝ ден

29.08.2018 | 22:26 Редактор: Иван Берберов
Малката София Санчес получи ново сърце! Приказката ѝ продължава

Въпреки че София страда от тежко заболяване, тя не спира да се усмихва. Нейният чар завладя сърцата на хиляди из целия свят, включително и на канадския рапър Дрейк. Вече София има и ново сърце.

Единадесетгодишната София Санчес е винаги усмихната, мила и лъчезарна. Като всяко дете, тя има свои мечти. Над нея обаче, тегне мрачна сянка – София страда от кардиомиопатия, която причинява тежка сърдечна недостатъчност. 

За да живее, тя има нужда от ново сърце. Въпреки това, тя упорито вярва в мечтите си. Една от тях – да се запознае с любимия си музикант – рапъра Дрейк. Служителите в болницата се включват в инициативата и публикуват видео, в което София разказва историята си.

"Скоро имам рожден ден, а Дрейк има концерт тук, в Чикаго. Чудех се дали не може да дойде да ме види в болницата, за рождения ми ден", споделя момиченцето.

Мечтата ѝ се сбъдва само няколко дни по-късно. Рапърът изненадващо посещава малката София в болницата. Публикува снимки с нея в социалните мрежи и ѝ пожелава да бъде силна. И не само това – на концерта си, той призовава публиката да аплодира момичето и да му пожелае бързо оздравяване.

Това, обаче, не е краят на нейната приказка. "Имам две желания за рождения си ден – да срещна Дрейк, което вече се сбъдна и беше страхотно, и да получа ново сърце, което се надявам да се случи скоро", пожелава си София.

Само няколко дни след изненадващото посещение на Дрейк, София получава ново сърце. Майка ѝ съобщи в социалните мрежи, че 9-часовата трансплантация е преминала успешно. Въпреки че тя все още остава под лекарско наблюдение, новото сърце на София ѝ дава възможност да сбъдне още много от мечтите си.