"Син кит", ядене на препарат... сега и танци извън колата, докато тя е в движение

Да излезеш от автомобила си, докато се дивижи и да затанцуваш на песента на Дрейк "In my feeling" е най-новото опасно предизвикателство

30.07.2018 | 19:57 Редактор: Велислав Филипов

Ново опасно предизвикателство набира популярност в социалните мрежи. След "Синия кит" и яденето на препарат за пране, този път то включва движеща се кола.

Да слезеш от автомобила си, докато той е в движение. И да затанцуваш на песента на Дрейк “In my feelings”, след което да успееш отново да се качиш зад волана. Предизвикателството заля социалните мрежи от Съединените щати до Индия. И не подмина никоя възраст.

Редица известни личности откликнаха на идеята. Сред тях е и българската гимнастичка Цветелина Найденова.

Това, което за някои е забавна игра, обаче бързо може да прерасне в инцидент. От по-безобидните – като например да ти откраднат чантата – до по-рискованите – като автомобилът ти да се заключи без шофьор зад волана.

И ако за зрителя провалите могат да изглеждат смешни, то за потърпевшите те могат да са трагични. Засега данни за загинали няма, но ранени има. Затова професионалистите призовават за здрав разум. Полицията в редица държави вече предупреди шофьорите да не повтарят опасното поведение.