България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Танци до колата в движение... или новото предизвикателство "kiki challenge"

Безобидна или опасна е новата мода в социалните мрежи - коментират Ива Русинова, Павел Колев и Христо Стефанов

31.07.2018 | 09:39 Редактор: Велислав Филипов
Танци до колата в движение... или новото предизвикателство

Ново опасно предизвикателство набира популярност в социалните мрежи. Да слезеш от автомобила си, докато той е в движение и да затанцуваш на песента на Дрейк “In my feelings”, след което да успееш отново да се качиш зад волана - това е т. нар. "kiki challenge". 

Предизвикателството заля социалните мрежи от Съединените щати до Индия. И не подмина никоя възраст.

По думите на дрифт пилота Ива Русинова това е доста опасно предизвикателство, защото може да стане сериозен инцидент.

"Ако оставим колата си на първа скорост, тя ще се движи бавно. В същото време обаче налягането в предните и задните гуми има много голямо значение накъде ще се отклони колата. Дори да се направи на празен паркинг няма гаранция, че няма да се случи инцидент", уточни Русинова в "България сутрин".

Тя е категорична, че автомобилните състезатели се опитват да напомнят постоянно, че тези неща се правят на отцепени трасета и специални паркинги.

Мнението на влогърите Павел Колев и Христо Стефанов е, че предизвикателството не си струва ядовете, които всъщност може да създаде.

"Това е доста опасно и ние не бихме го направили. Да излезеш да танцуваш някъде - това е нормално. Колата е за каране, не за танци. Има дискотеки за тази работа", подчерта Колев пред Bulgaria ON AIR.