Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Николай Кръстев: Русия започва все повече да се превръща във втори Беларус

"Аз не виждам защо беше необходимо да се гласува в три дни", заяви журналистът

18.03.2024 | 19:10 Редактор: Деси Николова

Изборите в Русия отминаха и резултатът е такъв, какъвто можеше да се прогнозира. Съмненията за манипулации остават, но пък мандатът на Путин бе ясно, че е гарантиран.

"Русия проведе тези избори, ако изобщо можем да ги наречем избори, но да приемем тази дума за вярна към онова, което се случи в Русия през последните три дни, защото за първи път в Русия стават тридневни избори. Аз не виждам защо беше необходимо да се гласува в три дни. По-добре ли трябваше да бъдат откраднати гласовете, по-добре ли трябваше да бъде оправдан този висок резултат на Путин? При всички положения, това което става е много сложна ситуация. Днес тя има все по-малко партньори и то важни международни партньори", заяви журналистът Николай Кръстев в студиото на предаването "Директно".

Редица държави открито се възпротивиха на изборите в Русия като ги нарекоха нелегитимни и фалшиви.

"Ефектът от това е много сериозен. Оттук нататък означава, че той върви по пътя на лидера на Беларус. Русия започва все повече да се превръща във втори Беларус в пост-съветското пространство и да се превръща в проблем за международната общност, от гледна точка на това да има демокрация и да има спазване на правилата и законите в една държава", каза Кръстев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.