МС: Не признаваме изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

"Руските избиратели бяха лишени от правото да направят информиран избор", заявиха от Министерския съвет

18.03.2024 | 17:43 Редактор: Деси Николова
МС: Не признаваме изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Проведените през последните 3 дни президентски избори в Руската федерация са поредното доказателство за нарастващия и систематичен натиск срещу опозиционни политици, неправителствени организации, независими медии и критици на режима в Кремъл. Това заявиха от Министерския съвет на България в своя позиция във Facebook.

"Нарушенията на гражданските и политическите свободи на руските граждани продължават и се разширяват. Руските избиратели бяха лишени от правото да направят информиран избор", категорични са от МС.

В публикацията се посочва, че отказът да бъдат поканени наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е поредното доказателство, че режимът в Кремъл извършва нарушения на поети ангажименти в сферата на европейската сигурност и защитата на правата на човека като нейна интегрална част.

"Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право. България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна", се отбеляза в позицията.

"България и българските граждани остават на страната на демокрацията, върховенството на закона и защитата на правата на човека. В този контекст България продължава неотменимата си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите ѝ граници", пише още в публикацията.

Ще постигнат ли партиите компромис и ще има ли кабинет?

Ще направят всичко възможно да се разберат и излъчат кабинет.
28%
Няма да се разберат.
37%
Ще ни държат в напрежение за решението си до последния възможен момент.
25%
Ще поискат още време, за да се споразумеят.
10%
Общо 813 гласа

Снимка: БГНЕС


4
1 rate up comment rate down comment 0
Смели в коментарите
преди 1 месец
На Писателя и Стоянова им се ходи на фронта в Украйна. Странно защо се перчат, а още не са се записали доброволци.??Чакат мобилизацията на най- радикалните представители на жълтопаветната общност ли? Габриел ще им я осигури! И да не се крият в подземия и в чужбина, защото ако не защитят евроатлантическите ценности, " цивилизационният избор", направен от посолството вместо от нас, ще вземе да се промени от запад на изток, а грантаджиите ще трябва да славословят най- големия си враг. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
М. Стоянова
преди 1 месец
Подкрепа за позицията, така е! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
Писател
преди 1 месец
Браво на МС! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ТАКА срещу кръволока Путин! Искаме прозападно правителство! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 месец
Някой да ви е питал какво приемате? Сигнализирай за неуместен коментар