Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Зелена, дигитална, демографска трансформация - готови ли сме за преходите към тях?

Във фокуса на всяка дейност стои човекът, категорична е Катя Колева

16.02.2024 | 15:24 Редактор: Деси Николова

Все по-често говорим за зелена, дигитална и демографска трансформация. Дори се смята, че във все по-голяма степен те ще определят бъдещето на човечеството.  Именно това се очаква да е конкурентно предимство за страните, икономиките и обществата ни.

"Във фокуса на всяка дейност стои човекът. Във всички трансформации, през които минаваме, целта е да нямаме демографска криза и като общество да се развиваме по начин, по който на нас ще ни бъде по-лесно. Демографската криза и трансформациите, които би трябвало да допринасят за това да не стигаме до по-голямо задълбочаване на кризата - това е важното", заяви председателят на Института за социална интеграция Катя Колева в предаването "Директно".

По нейни думи често оставаме изненадани и неподготвени за прехода, а трябва да се стараем да си отговаряме на въпросите, свързани с него.

"Не искаме едностранно да гледаме на въпроса за зеления преход или зелената трансформация, но всички сме съгласни, че климатичните промени, които настъпват и застрашената околна среда изискват адекватен отговор. Затова търсим отговори на въпросите, които си задаваме", каза Колева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.