„Фулъм” дава знак, че ще купи национала Манолев

Мартин Йол призна, че искал голаджията на „Съндърланд” преди по-евтиния трансфер на Бербо.

01.03.2013 | 18:05
„Фулъм” дава знак, че ще купи национала Манолев

Мартин Йол поднесе обнадеждаваща новина за бъдещето на Станислав Манолев във „Фулъм”. Холандският треньор разкри, че е близо до решение да купи нашия национал от „ПСВ Айндховен” през лятото.

Фланговият играч от Благоевград е ангажиран за 4 месеца. Опцията „Фулъм” да му предложи 2-годишен договор е висяща заради отредената роля на резерва. Несменяем десен бек е друг наемник до лятото - Саша Рийтер, който бързо стана любимец №1 на феновете.

Поради заболяване на 30-годишния германец Манолев дебютира в Норич, но за следващия мач срещу „Стоук” дори не попадна в разширения състав. Утре от 17:00 „Фулъм” гостува в Съндърланд и участието на 27-годишния българин отново е твърде съмнително.

Йол коментира наболелия въпрос за маса играчи с изтичащи договори и наеми. През лятото могат да си тръгнат без трансферна сума капитанът Бреде Хангеланд, партньорът му в центъра на отбраната Филип Сендерос, вратарят Марк Шварцер и гръцкият ветеран Йоргос Карагунис, а по своите клубове трябва да се върнат Рийтер (Кьолн), Манолев (ПСВ), Емануелсон (Милан), Ено (Аякс) и Фримпонг (Арсенал).

„Опитваме да разрешим ситуацията – обясни Йол. - За нас е позитивно, че Деймиън Дъф преподписа. Разговаряхме с Хангеланд и Сенделос, нещата изглеждат положителни и може да има новини до две седмици. За Рийтер разполагаме с време, имаме опция да го задържим. Манолев – видяхте го срещу Норич. Предстои да вземем решение и аз ще го направя до месец-два, но той също изглежда много добър краен защитник. И отляво имаме варианти – Рийзе, Кийрън Ричардсън може да е сред най-добрите петима на поста в Англия, Емануелсон също може да играе ляв бек, така че имаме доста възможности и въпросът е да намерим правилния баланс.”

Отлагането на Рийтер и анонсираното изпреварващо решение за Манолев са добра новина. Станислав е амбициран да се бори за оставане във „Фулъм”, а Йол го брои като изгодна сделка. Треньорът призна наскоро, че преди Станислав да загуби титулярното си място в ПСВ, холандският клуб му искал цена от €4,5 млн.

Йол разкрива, че опитал да купи голмайстора на утрешния съперник - Стивън Флечър, преди да осъществи трансфера на Димитър Бербатов. 25-годишният шотландец обаче се оказал твърде скъп за „Фулъм”. „Съндърланд” плати за Флечър 12 милиона паунда (с възможност сумата да скочи до 14 млн) на изпадналия от Висшата лига „Уулвърхемптън”. Митко струваше 5 милиона и досега вкара 9 гола. Шотландецът има 10, включително гол и асистенция за победата на „Съндърланд” като гост на „Фулъм” с 3:1 на 18 ноември.

Преди опита за отмъщение в Северна Англия Бербатов, Манолев и съотборниците демонстрираха настроение като заснеха видео в стила на новия интернет хит Harlem Shake. 30-секундният маскараден хаос на музика от едноименна песен заля YouTube, след като австралийски тийнейджъри сътвориха първия клип в началото на месеца. Преди 10 дни „Манчестър Сити” направи свое видео, но това на „Фулъм” е по-зрелищно.

Германският Sportbild направи новина от рисунките, които Бербатов епизодично публикува във Facebook. Спортното издание пише, че бившата звезда от Бундеслигата е не само художник с топката, а и в буквалния смисъл. Последно Митко изобрази Марлон Брандо в „Кръстникът“, преди това показа творби с рапърите Снууп Дог и Тупак, Брус Уилис, Луи дьо Финес, Доктор Хаус и основателя на Playboy Хю Хефнър.