Голямата щерка изцерява одраскан нос на Бербатов

Митко показва как 3-годишната Деа лекува с целувка нараняване от ритник по лицето в Норич.

10.02.2013 | 22:49
Голямата щерка изцерява одраскан нос на Бербатов

Димитър Бербатов се похвали как лекува одраскан нос от „Норич” – „Фулъм” 0:0. Нашият №9 пострада от вдигнат крак на противниковия халф Брадли Джонсън, но след затваряне на кървящата рана в съблекалнята се върна и доигра останалите 85 минути.

Митко публикува снимка с голямата щерка и текст с правописна грешка: „Целувка от дъщеря ми, за да минат по бързо нараняванията, от вчерашния мач..:))”. Таткото показва профила на 3-годишната Деа, след като досега упорито криеше лицето й. Той още не е качил във Facebook фотос на сестричката Елиа, родена миналия ноември.

Дребният инцидент с лицето на Бербатов засенчва скучния мач. Мениджърът на „Фулъм” Мартин Йол отклони темата от играта като лансира идея за промяна на правилата. Поради наложителна медицинска помощ за Митко и после за Родайега холандецът заяви, че грубияните трябва да се отстраняват от терена до завръщането на пострадалите с цел числено равенство.

Йол неволно злепостави Бербатов като обяви, че в хода на мача българинът отишъл до скамейката да пита дали лицето му остава привлекателно: „Той все още изглежда красив. Дойде до тъчлинията да пита дали още е хубав. Дреболия, поставили са му един шев. Това беше важно за него, но не и за мен. Вбесяващо е, че играхме пет минути без Димитър и още две, докато оказваха помощ на Уго”.

Холандецът поднесе още малко екзотика за медиите - новото попълнение Станислав Манолев пристигнал с такси от Лондон да се присъедини и дебютира за отбора след внезапно заболяване на титулярния десен бек Рийтер. „Манолев, разбира се, е привлечен като покритие за Саша Рийтер и сега свърши точно това”, заключи Йол.

Оценките за представянето на Бербатов и Манолев в Норич са като за останалите - посредствени. „Sky Sports” пише 6/10 на всички 22-ма титуляри с изключение на крилото Снодграс от „Норич” - 7. Според медийния гигант Димитър не бил на най-доброто си ниво, а Станислав запълнил прилично десния бек.

Вестник „Sun” пише, че в мача нямало нищо красиво, дори електронното табло умряло от скука и единственото събитие за коментар било нараняването на Бербатов. Снодграс е играч на мача със 7, а двамата българи получават 5.

Статистиката обаче сочи, че Бербатов е играл най-често с топката от всички в мача - 87 пъти, вкл. 9 около вратата на домакините и осъществил 23 подавания напред (за Манолев показателите са 72, 6, 11).

Събитието от този 26-и кръг е домакинската победа на „Манчестър Юнайтед” - 2:0 над „Евертън”. С нея лидерът се откъсна 12 точки (65-53) пред шампиона „Сити”, който игра катастрофално за 1:3 в Саутхемптън. След загубата Роберто Манчини заяви, че само двама от отбора играли на ниво и шансовете за защита на титлата вече са има-няма 10%. В следващия кръг на изпитание ще е втората позиция, защото „Гражданите” приемат изоставащия на 4 точки „Челси”. Четвърти (48 т.) е „Тотнъм” след поредния рецитал на най-силния футболист на Острова Гарет Бейл - чифт голове за 2:1 над „Нюкасъл”. Пети (44) е „Арсенал”. В 27-ия кръг „Фулъм” приема коравия „Стоук” (23 февруари, 14:45 ч).