ЦСКА обвинява своите привърженици в саботаж

Заплахата с взрив цели да спре ремонта и връщането на отбора на стадиона, убеден е Георги Илиев.

07.02.2013 | 13:44
ЦСКА обвинява своите привърженици в саботаж

ЦСКА чрез изпълнителния директор Георги Илиев категорично обвини собствените привърженици за бомбената заплаха от тази сутрин. Според афишираната версия „червени” фенове целят спиране ремонта по „Българска армия”, за да провалят завръщането на отбора за домакински мачове на своя стадион.

Бившият футболист и настоящ строителен бизнесмен Илиев обяви, че полицията не е установила взривни устройства в Борисовата градина и е допуснала работниците да продължат своята дейност. МВР обаче ще провери всички обекти, използвани от футболния клуб, защото заплахата не касаела конкретно „Българска армия”.

„Сигналът е дошъл някъде от квартал „Младост”. Аз мисля, че е от привърженик на ЦСКА при всички случаи – заяви Георги Илиев. - Благодарение на началника на Първо районно всичко е наред, отвориха стадиона и пуснаха работниците да продължат ремонта. Чух, че за всичките обекти на ЦСКА се отнасял сигналът. Не знам дали всичките обекти ще бъдат отцепени за 24 часа, не вярвам. Според мен този сигнал цели да попречи на работата по ремонтиране на Българска армия. Това е основното – спиране на ЦСКА да се върне на стадиона и да получи лиценз. Не очаквам подобни методи да продължат, защото това е много ниско ниво. Всеки нормален човек би се радвал, когато се прави нещо ново, както например „Левски” строи нов стадион.”

Голяма част от привържениците на ЦСКА са настроени срещу управлението на клубните собственици от „Титан”, но няма логика да саботират мачове на собствения стадион. Изявлението, с което Илиев изпреварва компетентните органи от МВР, със сигурност не работи в полза на призива от новия треньор Миодраг Йешич за обединение между клуба, отбора и феновете.