Щастлив гол, гаф и мускулна травма за рожденика Бербатов

Митко стана играч на мача, но може да пропусне следващия с „Ман Юнайтед” заради разтежение.

31.01.2013 | 10:41
Щастлив гол, гаф и мускулна травма за рожденика Бербатов

В богат на събития 32-ри рожден ден Димитър Бербатов вкара гол, сбърка за изравнителен и напусна терена с лека контузия при победа 3:1 срещу „Уест Хем”. Мениджърът на „Фулъм” Мартин Йол призна, че лондонското дерби е спечелено с късмет и изрази надежда българският №9 да не отсъства дълго. Според холандеца, Митко е под въпрос за следващия мач – домакинство на 2 февруари от 19:30 срещу лидера във Висшата лига „Манчестър Юнайтед”.

Бербатов използва „заспиване” на страничния съдия за попадение от позиция на засада в 10-ата минута. Засичайки топката с глава от нищожен ъгъл, първо погледна към тъчрефера с изненада заради невдигнатия флаг.

На свой ред Митко подари гол на гостите в 48-ата, моментно разсейване при изпълнение на фаул позволи капитанът им Кевин Нолан да получи пас и да стреля за 1:1. Още в следващата минута Уго Родайега засече с глава подаване на асистиралия и за първия гол Деймиън Дъф – 2:1. Нова грешка на българина (загубена топка пред своя пеналт) едва не докора второ изравняване от Нолан в 62-ата.

Бербо напусна терена в 76-ата минута, а заменилият го Младен Петрич предизвика автогол в 90-ата с изстрел, отскочил от гредата и защитника О‘Брайън за 3:1. Помощник-треньорът на „Чуковете” Нийл Макдоналд изтъкна, че при центрирането за гола на Бербатов има трима от „Фулъм” в засада, а след почивката реферът Крис Фой подминал две дузпи за игра с ръка в домакинския пеналт.

Мартин Йол призна, че мачът е спечелен с „малко късмет”, Бербатов е допуснал невнимание за 1:1, но отборът имал щастието веднага да си върне аванса. „Димитър има проблем с разтежение и да се надяваме, че няма да е задълго – допълни холандецът. - Не е разкъсване на мускул, малка контузия е. Ще го пратим на скенер и ще видим какво следва, но той може да пропусне мача срещу Манчестър Юнайтед.”

Телевизия „Скай Спортс” и вестник „Сън” обявиха Митко за най-добър играч в мача, но Йол има просто обяснение: „Когато побеждаваме, хората винаги казват, че Бербатов е играл добре, а когато не печелим е обратното. Той обаче се справи добре в тандем с Уго”.

Мениджърът на „Фулъм” заяви, че практически е сигурно привличането на холандския халф Урби Емануелсон под наем от „Милан” до лятото: „Той е умел, много подвижен и бърз, може да играе отляво на халфовата линия или като №10. Нуждаем се от подсилване на отбора със свежи крака, защото не предстои трудна програма”.

Йол се надява да добави още скорост с привличане под наем на Станислав Манолев в днешния финален ден от зимния трансферен прозорец. Пред холандско издание специалистът признава, че иска ненужния в „ПСВ Айндховен” български национал, но няма налични средства да го откупи. След спечеленото лондонско дерби Йол не коментира имена, но потвърди, че опитва да вземе още попълнения в последния ден за сделки. Все пак намекна, че сред целите е флангови играч (като Манолев), припомнайки как „Фулъм” се разделил с резервния си десен бек.