Злепоставят Бербатов с фалшификат в интернет

Манипулиран текст от снимка на Митко разгневи фенове на „Фулъм” в социални мрежи и форуми.

28.01.2013 | 09:48
Злепоставят Бербатов с фалшификат в интернет

Фалшиво послание на Бербатов плъзна в интернет денонощие след „Манчестър Юнайтед” - „Фулъм” 4:1 за Купата на Англия. Снимка от профила във Facebook – личен поздрав към празнуващите Димитровден - е копирана, манипулирана с компрометиращ текст и пусната из световната мрежа.

Върху листчето с оригиналния надпис в ръцете на Митко е монтирано признание на английски, че резултатът 4-1 е срамен. Изнервените от серия слаби игри привърженици на „Фулъм” реагираха като ужилени. Някои провериха и алармираха, че фотосът е менте, разпространено чрез друга социална мрежа, но гневът към българина вече беше отприщен.

Злосторникът вероятно е знаел, че част от феновете само чакат повод. По форуми и блогове критикуват Бербо, че недоволствайки към съотборници при всеки грешен пас се превръща в демотиватор, вместо лидер. Насаждат настроения Мартин Йол да вади от игра несменяемата звезда, а това напрежение може да избие в лоша посока.

Раздуханите очаквания за впечатляващо завръщане на Митко на „Олд Трафорд” се обърнаха в негатив след резонна развръзка. Крайно разочаровани са дори бивши футболисти и треньори, сега тв-коментатори: играта на „Фулъм” била блудкава и безхарактерна, а публиката на „Олд Трафорд” видяла нещо познато - мачът се изтъркалял покрай Бербатов.

Критиците подминават ситуация при 1:0, в която Митко беше ощетен с дузпа. Скандалният рефер Марк Клатенбърг замълча в края на първата част, когато при корнер пред вратата на „Юнайтед” защитниците Смолинг и Джоунс последователно блокираха Сидуел и Бербатов. Дърпане за фланелката попречи на нашия №9 да овладее топката (кадрите – в галерия). Съдията явно компенсира, защото по-рано беше наказал една и подминал втора игра с ръка в пеналта на „Фулъм”.

Самият Мартин Йол загуби здрав разум - обяви, че късметът спасил отбора от загуба със 7-8 гола и същевременно призова играчите да не навеждат глави за предстоящите две шампионатни домакинства срещу „Уест Хем” и „Манчестър Юнайтед” тази седмица. За Бербатов остава надеждата, че ще получи заслужената дузпа със закъснение - на рождения си ден в сряда, в лондонското дерби от 22:00 ч.

МОР. Пет отбора от Висшата лига отпаднаха в тази фаза от Купата на Англия срещу съперници от по-ниски дивизии. Толкова елитни жертви в четвъртия кръг се случват за първи път от 1994 и едва за пети от 1927. „Изгоряха” Ливърпул (2:3 гост на Олдъм - III дивизия), Тотнъм (1:2 гост на Лийдс - II), Норич (0:1 домакин на Лутън - V), Куинс Парк Рейнджърс (2:4 домакин на МК Донс - III) и Астън Вила (1:2 гост на Милуол - II). Общо отпадналите за два кръга представители на най-високото ниво са 13, след като Манчестър Сити надви с 1:0 като гост Стоук, Ман Юнайтед отстрани последователно Уест Хем и Фулъм, в третия кръг Арсенал и КПР надвиха с по 1:0 Суонзи и Уест Бромич, Челси отнесе с 5:1 Саутхемптън, Съндърланд и Нюкасъл паднаха с по 0:2 от втородивизионните Болтън и Брайтън.

ЖРЕБИЙ. В петия кръг на 16-17 февруари Лутън приема Милуол и този мач ще върне спомена за една от най-мащабните хулигански прояви на Острова, в 6-ия кръг за купата през 1985. Треторазредните Олдъм и МК Донс приемат съответно Евертън и Барнзли. Останалите двойки: Арсенал - Блекбърн, Ман Сити - Лийдс, Ман Юнайтед - Рединг, Мидълзбро – Челси/Брентфорд, Хъдърсфилд/Лестър - Уигън.