Гигс иска топъл прием за Бербатов на „Олд Трафорд”

„Берба ни служи страхотно, ще е хубаво да се видим отново, трябва да го пазим изкъсо.”

17.01.2013 | 19:12
Гигс иска топъл прием за Бербатов на „Олд Трафорд”

Димитър Бербатов получи демонстрация на уважение от едно истинско величие - Райън Гигс. 39-годишният рекордьор по мачове и трофеи за „Манчестър Юнайтед” приветства предстоящото завръщане на българина на „Олд Трафорд” и напомня, че Митко заслужава топъл прием.

На 26 януари (19:30 наше време) „Червените дяволи” и „Фулъм” ще мерят сили за Купата на Англия, след като спечелиха преигравания от третия кръг. За Бербо мачът ще е първи срещу бившия му отбор, а на 2 февруари следва втора серия с шампионатен сблъсък в Лондон.

Митко си тръгна от Манчестър преди пет месеца, разочарован от отношението на сър Алекс Фъргюсън. От 1 септември досега мениджърът не е споменал името на Бербатов. Най-влиятелният играч в отбора Райън Гигс обаче изтъква отличната 4-годишна служба на българина.

„Ще е добре да се видим с Берба. Той служи страхотно на Юнайтед и беше такъв талант. Сега ще трябва да го следим изкъсо. Ще бъде приятно да го видим отново и аз съм сигурен, че публиката ще му отдаде добро посрещане”, гласи изявлението на ветерана пред клубната телевизия, цитирано сега от официалния сайт под заглавие „Завръщането на Бербатов вълнува Гигс”.

Уелсецът единствен засегна предстоящата среща с Бербатов след 1:0 над „Уест Хем” в преиграването. Сър Алекс Фъргюсън подходи отвисоко, като дори не спомена името на „Фулъм”: „Това е домакински жребий (мач), всеки път бихме се радвали на такъв”.

За сметка на това мениджърът беше извънредно щедър на комплименти за играта на Гигс и двойката централни защитници Фил Джоунс - Крис Смолинг, както и за поредната изпусната дузпа от автора на единствения гол Уейн Рууни.

Смолинг, който дойде на „Олд Трафорд” именно от „Фулъм”, обели две изречения: „Видях кратък репортаж от мача на Фулъм (2:1 след продължения в Блекпул). Ще бъде хубав мач в събота идната седмица, но поне сме домакин и сме фаворит”.

ПРОБЛЕМИ. „Фулъм” има много по-големи грижи от турнирния мач на 26 януари. Тази събота отборът гостува на шампиона „Манчестър Сити”, а мениджърският пост на Мартин Йол изглежда все по-несигурен.

Букмейкърите получиха необяснима лавина от залози в рамките на часове в понеделник и направиха холандеца фаворит за следващ уволнен мениджър във Висшата лига. Днес авторитетният футболен сайт Goal.com цитира свой източник, според когото отношенията между Йол и клубната управа са обтегнати до скъсване.

В борда си обясняват игровия спад с хаотична селекция от Йол. Затова се дистанцират от преговорите за продължаване на изтичащия през лятото договор на холандеца, след като ги започнаха през октомври. Смятат, че мениджърът натрупал излишни офанзивни играчи за сметка на дефанзивни, а корекциите се бавят. В този трансферен прозорец Йол успя да привлече само двама юноши, а остава време само до 31 януари.

Отделно медиите пишат за конфликт между холандеца и славния ветеран Йон Арне Рийзе. Днес братът на норвежеца Бьорн Хелге, който мина през лондонския тим и сега играе в „Лилестрьом”, заяви, че част от играчите на „Фулъм” са настроени срещу Йол, а той се отнасял добре само към своите любимци.

По повод евентуално уволнение и конфликти Йол този следобед коментира, че е запознат с писанията и в 95% са глупости. Не уточни кои 5% са верни, но конкретно за извадения от титулярите Рийзе каза: „Отношенията ми с него бяха фантастични и се надявам все още да са добри. Не сме се карали, проведохме разговор. От моя страна няма проблем, но аз ще го пусна да си тръгне, ако не иска да остава в отбора”.