Фурор на Бербатов възхити потърпевшия Арсен Венгер

„Доказа, че още е много добър”, отчита французинът. „Създаде им голям проблем”, допълва Мартин Йол.

10.11.2012 | 21:20
Фурор на Бербатов възхити потърпевшия Арсен Венгер

С два гола и асистенция за трети Димитър Бербатов стана главен герой в 6-голова драма за 3:3 на стадиона на „Арсенал”. Благодарение на българския ас „Фулъм” заличи два гола пасив, а със спасена дузпа в последните секунди вратарят Марк Шварцер запази равенството в лондонското дерби.

Разочарованият мениджър на „Арсенал” Арсен Венгер намери сили за комплименти към противниковото острие, което засенчи автора на два гола за домакините Оливие Жиру. „Бербатов направи силен мач и показа, че когато играе всяка седмица, той все още е много добър играч”, заяви големият специалист.

Митко засече с глава центриране на Брайън Руис в 29-ата минута и центрира перфектно към Алекс Качаниклич в 40-ата, след като „Арсенал” беше повел чрез Жиру (11) и Подолски (23). Обратът стана пълен в 67-ата, когато костариканецът Руис спечели дузпа и нашият №9 я реализира хладнокръвно с рязък нисък изстрел.

Бербо изигра много важна роля и в оставащите минути, след като „Арсенал” бързо изравни чрез Жиру (69) и натисна много сериозно. От позицията на таран той започна да се изтегля назад и да помага за задържане на топката, защото отбраната на „Фулъм” изнемогваше срещу скоростта на домакините. Същевременно намираше сили и да атакува - в 75-ата минута нахлу за извеждащ пас в пеналта, но изстрелът беше пресечен от защитника Кошиелни.

Натискът на „Арсенал” донесе няколко голови ситуации и в последната минута центриране на Аршавин бе спряно от протегнатата ръка на десния бек Ритер за дузпа. 40-годишният австралиец Шварцер обаче майсторски парира изстрела на Артета и в следващата секунда прозвуча финалният съдийски сигнал.

Мениджърът на „Фулъм” Мартин Йол коментира, че поредицата опасни контри са можели да донесат победа с 5:3, и за пореден път похвали своята хитова покупка с №9. „Удоволствие е да гледаме Бербатов, играейки толкова добре. Той е качествен играч и може да играе за всеки водещ отбор. Стана голмайстор в Англия и дори когато не играеше толкова редовно за Манчестър Юнайтед, пак вкарваше. Димитър е много доволен, че дойде при нас. Щастлив е, днес отново се разписа и създаде голям проблем на Арсенал. Той е нападател като Роби Кийн, който може да се изтегля назад и да твори неща. Днес също успешно отваряше пространства за другите играчи. Освен това той е нашият специалист по дузпите и се справи отлично”, коментира холандецът като открои също и другата си звезда Брайън Руис, че изиграл може би най-силния мач, откакто е във „Фулъм”.