Бебето на Меси стана член на „Прокажените”

Новороденият Тиаго записан като №2888152 в клуба с привържениците на „Нюелс Олд Бойс”.

05.11.2012 | 16:14
Бебето на Меси стана член на „Прокажените”

„Добре дошъл, Тиаго Меси, на света... В света на Прокажените” – този транспарант приветства новородения син на Лео Меси. Привържениците на „Нюелс Олд Бойс” – родния клуб на най-добрия футболист – опънаха знамето на стадион „Малвинас Архентинас” за шампионатния мач като гост на „Годой Крус” (1:1). Върху него е изографисан още №2888152, под който роденият в петък Тиаго е записан като член на фенклуба на „Олд Бойс”.

Отборът от град Росарио и феновете му са наричани „Прокажените”. Прозвището е наложено от градските съперници „Росарио Сентрал”, след като през 20-те години на миналия век „Олд Бойс” играят благотворителен мач в полза на клиника за лечение на болни от проказа.

Докато в Аржентина празнуват наследника на футболния гений, телевизионните камери в Испания уловиха биберон, скрит в чорапите на Меси по време на мача „Барселона” – „Селта” 3:1. Лео не успя да се разпише и да посвети гола на бебето и приятелката си Антонела. Жестът се отлага за мача от Шампионската лига в сряда „Селтик” – „Барселона”.

В чест на своя първороден син Лео веднага изписа името Тиаго върху футболните си обувки. Сефтоса ги срещу „Селта” и ще трябва да потърси мрежата от втори опит. Междувременно се заформя спор за кой национален отбор да играе наследникът на Лео. Родителите му са аржентинци, но е роден в Испания, така че формално има право да носи и екипа на „Червената фурия”.

Вманиачени фенове пък откриха куриозно съвпадение между Меси, основния му конкурент за футболист №1 Кристиано Роналдо и децата им. Разликата във възрастта на двете звезди е 869 дни в полза на португалеца, а точно толкова е и между синовете им. Роналдо е роден на 5 февруари 1985, Меси – на 24 юни 1987 г. Кристиано Роналдо – младши се появи на бял свят на 17 юни 2010, а Тиаго – миналия петък.