ЦСКА скри топката на „Лудогорец” и съдията

Героят със свирката опази минимална разлика 2:1, дава на „червените” изобилен материал за жалба.

01.11.2012 | 03:53
ЦСКА скри топката на „Лудогорец” и съдията

ЦСКА разказа играта на „Лудогорец” в Разград, а спечели само с 2:1 първия мач от 1/16-финалите за Купа България. Бразилците Мишел Платини и Лукас Саша заличиха изоставане от 11-ата минута, комбинирайки за два гола (34, 61).

Фундаментален принос да се запази интрига за реванша в София на 24 или 25 ноември има Христо Ристосков. Той подмина две дузпи за ЦСКА (28, 57 мин) и спести червен картон за учебник на голмайстора от домакините Миро Иванов (81).

С течение на мача съдийството от спорно стана пародийно. Веднага след края треньорът Стойчо Младенов заяви: „ЦСКА спечели въпреки съдията и подмината скандална дузпа”. Минути по-късно го изби на ирония: „Направо се просълзявам, като гледам нашите съдии колко често и добре свирят мачове на най-високо (международно) ниво”.

На клубния шеф Георги Илиев не му беше до хумор: „ЦСКА можеше да спечели с по-голям резултат, ако не беше Ристосков. Той показа, че е обременен съдия. Ще пуснем жалба срещу него, не искаме да свири повече наши мачове”.

Подвизите на арбитъра със заоблена фигура започнаха в 28-ата минута при центриране от корнер на Саша. Ристосков имаше отлична позиция да види, че Генчев едновременно задържа с ръка и спъва Апостол Попов в пеналта. В 43-ата, вероятно гузен, не извади втори жълт на Анисе от ЦСКА за остро влизане в краката на Миро Иванов. С началото на втората част подмина удар на Дяков от „Лудогорец” срещу Бандаловски.

В 57-ата Платини пое извеждащ пас в пеналта и беше подкосен от Барт. Дотичалият от 20 метра съдия вместо дузпа наказа тройно ЦСКА - жълт за симулация, жълт за реплики на Бандаловски и изгонване на помощник-треньора Нанков. В 81-ата Ристосков наказа само с жълт Миро Иванов за летящ шпагат с два крака в коляното на Саша. Това изпълнение, което е по-червено от картона на Бандаловски срещу Дания, подлуди Стойчо Младенов на тъча.

Съдията се сниши и в 87-ата, когато Платини за сетен път скри топката на домакините и подаде на Саша, който беше спънат от един и уцелен с топката от друг в зелено. В 90-ата Ристосков показа втори жълт-червен на Анисе за глупаво задържане на Иванов.

В свой стил, Иван Бандаловски беше най-остър: „Можеше да бием с повече голове, ако не беше господин Ристосков. Шефът на съдиите, където ме коментира за мача с Дания, сега да коментира него. След като не ни даде дузпата и червения картон, на мен направо не ми се играеше, честно да ви кажа. Трябва да си сляп или ненормален, за да не видиш за какво става въпрос. Аз такова нещо не съм виждал. За какво играем въобще - да разпускат ЦСКА, ако толкова им пречим. Те се подиграват не само с нас, а с половин България. Някакъв отбор селски как стана шампион миналата година, само някои хора знаят, ама няма значение. Това направо е смешно. Понеже тук им се свири така, като излязат в Европа ги режели съдиите. Хайде сега да реват”.

Купа България, 1/16-финали, първи срещи

Лудогорец – ЦСКА 1:2 (Иванов 11; Платини 34, Саша 61), Левски - Пирин (Разлог) 3:0 (Рамос 29, Силва 57, Йовов 79), Локомотив (Пд) – Литекс 0:0, Пирин (ГД) – Монтана 3:2 (Панайотов 43, Петров 45, Лазаров 86; Антонов 62, Сечков 89), Миньор – Етър 2:1 (Павлов 17, Михов 85; Пивати 43), Любимец – Славия 2:2 (Трифонов 12, Димов 52; Лазаров 46- дузпа, Димитров 90+4), Ботев (Вр) – Нефтохимик 1:1 (Атанасов 70; Дамянов 10), Струмска слава (Радомир) - Черно море 0:0, Локомотив (Сф) - Мастер (Бс) 2:0 (Илиев 34, Дюлгеров 92), Берое - Академик (Св) 1:0 (Мартинс 72-дузпа), Силистра - Чавдар (Етрополе) 1:1, Локомотив (Мз) – Калиакра 4:0, Евроколеж (Пд) - Ботев (Пд) 0:3, Спартак (Вн) – Раковски 2:2, Банско - Видима-Раковски 6:1.

На 1 ноември от 15:00 ч. Спартак (Пл) – Черноморец. Реванши: 24/25 ноември.