С пукнато ребро Бербатов вкара красив гол

Димитър пострада през първата част, на почивката му поставихме обезболяваща инжекция, разкри Мартин Йол.

27.10.2012 | 21:07
С пукнато ребро Бербатов вкара красив гол

Димитър Бербатов получи болезнена контузия в ребрата, но остана на терена и вкара третия си гол в 5 мача с екипа на „Фулъм”. Усилията на Митко бяха опропастени – отборът не задържа аванса дори две минути и допусна изравняване в последната за 3:3 като гост на „Рединг” в 9-ия кръг на Висшата лига.

Мениджърът на „Фулъм” Мартин Йол заяви след 6-головия трилър, че Бербатов пострадал през първото полувреме. На почивката помолили Митко да стисне зъби и му поставили обезболяваща инжекция. В 88-ата минута той получи топката отляво в пеналта, с едно движение си осигури място за стрелба и вкара за 2:3 с елегантен диагонален удар. В 90-ата обаче домакините изравниха след изсипана топка в пеналта, която куп играчи на „Фулъм” не успяха да изчистят.

„Рединг” поведе с гол на Лейджъртууд (26 мин), гостите обърнаха до 1:2 чрез Руис (61) и Беърд (77), а в последните 5 минути домакините изравняваха два пъти чрез Макклири (85) и Робсън-Кану (90).

Само преди седмица Бербатов се завърна в игра от мускулната контузия, заради която пропусна два мача. Миналия уикенд Митко записа 90 минути при домакинска победа с 1:0 над „Астън Вила”, днес също остана на терена до последно, но сега се очертава нова неприятна пауза.

В Рединг Мартин Йол използва 31-годишната звезда на позиция между четворката халфове и нападателя Родайега. След мача холандският специалист съжали, че отборът му заслужавал победата с играта си през втората част, а я изпуснал.

Относно Митко, Йол коментира: „Беше трудно, защото мисля, че Бербатов счупи ребро. Очаквахме, че ще трябва да го сменим на полувремето, но получи инжекция, за да продължи. Той показа страхотен характер през втората част. Помислих си, че неговият гол ще е победен, но за съжаление не стана”.

Холандецът изтъкна ключовата роля на най-опасните си играчи - българският №9, който „може да играе в средната линия, зад нападателя или като острие”, и костариканецът Брайън Руис, който днес се включи отлично като резерва. За огромно съжаление на мениджъра, и двамата са преследвани от контузии този сезон.