Наш национал отстранен за гаменско поведение

Димитър Рангелов избухва и удря съотборник с глава, изхвърлят го от тренировките.

25.10.2012 | 17:56
Наш национал отстранен за гаменско поведение

Футболният национал Димитър Рангелов съсипа вече разклатеното си реноме в швейцарския “Люцерн” с грозен скандал на тренировка. Главата, която вкара гол срещу Дания (1:1), сега удари клубен съотборник по зъбите. Българинът е отстранен от отбора за неопределен срок.

Швейцарските медии твърдят, че 29-годишният нападател издивял без сериозна причина. В двустранна игра след двубой за топката Митко налетял на защитника Жером Тисон и го ударил с глава. Местният “Neue Luzerner Zeitung” твърди за един повреден зъб на пострадалия, а според таблоида “Blick” са няколко.

Рангелов няма да тренира с отбора, докато бъде взето окончателно решение. Нищо чудно “Люцерн” да потърси раздяла с българина, когото привлече с големи надежди през лятото. За 15 мача Митко е вкарал само 2 гола, а издънките му са три.

ЧЕРНАТА ОВЦА. Рангелов започна добре в “Люцерн”, но скоро направи първия си гаф. На 30 август негова необмислена постъпка доведе до елиминация от плейофите за влизане в Лига Европа. Митко си издейства директен червен картон в 37-ата минута на реванша като гост на “Генк” и белгийският тим спечели с 2:0 (общ резултат 3:2), след като Рангелов беше вкарал за победа с 2:1 в първия мач. Тогава местни медии изчислиха, че отпадането ощетява клуба с 2,5 милиона франка, а Митко е бил глобен за постъпката си със скромна сума между 1000 и 1500.

На 16 септември “Люцерн” сензационно отпадна в първия кръг за Купата на Швейцария като гост на скромния “Делемонт” с 1:1 и 5:6 след дузпи. Рангелов пропусна от бялата точка още във 2-та минута на мача и беше сменен в 56-ата.

Скоро след турнирния крах Рангелов загуби титулярното си място. Игра 90 минути при 0:1 като гост на “Лозана”, беше сменен в 57-ата при 0:2 от “Грасхопърс” и оттогава е резерва. Записа 14 минути за 2:1 вкъщи срещу “Тун” и 28 при загуба 2:3 като гост на “Сион”, а в последния кръг - 1:0 срещу “Базел”, не попадна в групата заради заболяване от грип.